Telč byla připravená

Telč byla připravená

SK Telč – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 0 (2 : 0)

Téměř přesně po roce došlo opět na velmi očekáváný zápas mezi velkými rivaly. Předchozí utkání po dlouhé době opanovali hráči Telče a i tentokrát byli v roli mírného favorita vzhledem k postavení obou týmů v tabulce, kdy domácí hráči měli 3 bodový náskok na třešťský Slavoj.

Důležitost utkání se přenesla i do samotného začátku, který byl z obou stran opatrný. Většinu času byl míč na kopačkách hostujícího týmu, který se snažil vytvořit tlak na soupeřově polovině. Domácí obrana naopak působila kompaktně, byla připravená na kombinační hru Slavoje a k ničemu hostující hráče téměř nepustila. Naopak se domácím podařilo vstřelit ve 14. minutě branku, kdy po zbytečné ztrátě na třešťské polovině získal důrazným napadáním útočník Jakub Beňo, který si všiml vysoko postaveného brankáře Adama Pokorného a ze vzdálenosti přibližně 30 metrů jej přehodil povedenou střelou. Hráči Slavoje se snažili co nejdříve vyrovnat, když se ve 20. minutě dostal do šancí Štěpán Rod. Nejprve střelou pod břevno, kterou domácí brankář vytáhl na roh a vzápětí bez problémů chytl jeho hlavičku po standartní situaci. V dalším průběhu prvního poločasu došlo i k několika nepříjemným střetům, po kterých museli odstoupit dva hráči domácího týmu. Pro obránce Davida Kudláčka musela po střetu hlavami dokonce i sanitka, což je v poslední době častý jev na utkáních třešťského Slavoje. Naštěstí by se ale nemělo jednat o nic vážného. Už to vypadalo, že první poločas skončí jednobrankovým vedením domácích, ale opět došlo ke zbytečné situaci na obranné polovině Slavoje. Hostující obrana se vytáhla vysoko na soupeřovu polovinu a na středové čáře nechala osamoceného útočníka. Ten dostal přihrávku do běhu a po velmi hraniční ofsajdové situaci se hnal za dlouhým míčem směrem k Pokorného brance. Třešťský brankář byl sice u míče rychleji, ale odkopem na dlouhou nohu trefil dobíjecího Beňa a ten svou druhou brankou uzavřel první poločas, který skončil ve prospěch hráčů Telče.

Do druhého poločasu nastoupili hráči Slavoje s odhodláním zdramatizovat vývoj utkání. Domácí hráči se soustředili ještě více na bránění vlastní poloviny a díky tomu měli hosté více prostoru a času. Přesto si ale nedokázali vytvořit žádné vyložené šance, kdy ve většině případů chyběl důraz, kvalitní zpracování, nebo klid při zakončení. Opticky možná třešťští hráči působili aktivněji, ale tak jako v prvním poločase jim při ohrožení soupeřovi branky chyběla potřebná kvalita. S blížícím se koncem utkání hráči Slavoje vysunuli obranu ještě více směrem k soupeřově brance a došlo i k několika nebezpečným situacím u jejich branky. I zde ale chyběla přesnost na kopačkách domácích hráčů, a tak druhý poločas skončil bez branek.

Derby tak skončilo stejným výsledkem tak jako před rokem, a to vítězstvím hráčů Telče v poměru 2:0. Hráči a příznivci z Třeště tak musí doufat, že soutěž se opět během podzimu nezastaví a na jaře budou následovat odvety. Budou to totiž už téměř 3 roky, co se derby nekonalo na půdě Třeště, kde by mohli hráči Slavoje oplatit prohry z posledních ročníků.

Branky: 14. a 45. Beňo Jakub

ŽK: 2:3

Rozhodčí: Šíma Nikolas – Žaloudek Patrik, Beneš Tomáš

Delegát FA: Beneš Jaroslav

Sestava: Pokorný – Tausch, Lovětínský D., Procházka, Lupač – Budíček, Fencík (59. Mareš) – Šimek, Krejčí (76. Jonák), Rod Š. (59. Rod T.) – Hartl (76. Červený)