Prohra s lepším týmem, zbytečné chyby a spousta gólů

Prohra s lepším týmem, zbytečné chyby a spousta gólů

FK Maraton Pelhřimov C – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

8 : 4 (5 : 1)

V neděli 5. září 2021 se „stará garda“ Třeště představila v 16:00 hod. v rámci 3. kola IV. třídy Pelhřimovska na hřišti Maratonu Pelhřimov proti zdejší „staré gardě“. K utkání sice nenastoupil, ale i tak na zápas dorazil, své spoluhráče podpořil a zprávu připravil matador zadních řad Slavoje Luboš Veselý:

„Na vedlejším travnatém hřišti vedle hlavního stadionu se hráči Celtiku střetli s nadmíru zdatným soupeřem. Přesto začal zápas oboustranně svižnou hrou, v níž naši borci rozhodně netahali za kratší konec. Obzvlášť duo Pavel Svoboda a Michal Lovětínský domácím nejednou ukázalo, že i v Třešti se hraje slušný fotbal. Z jejich kombinace se také zrodila první branka zápasu, když se na levé straně hřiště objevil před brankářem Michal Vondrák a bezchybně zakončil na překvapivých 0 : 1. Tahle akce už bohorovným domácím dala konečně jasně najevo, že budou muset přidat. A stalo se. Když sečteme nespornou kvalitu na straně Pelhřimova a nezvykle velký počet někdy zcela zbytečných chyb hráčů Celtiku, výsledek je jasný – narůstající převaha domácích a z ní pramenící branky v naší síti až na hrozivých 5 : 1.

Druhý poločas začali domácí opět vlažně a naši borci nabízenou šanci neodmítli. Postupně se prosadil Zbyněk Růžička, který po milimetrovém pasu Michala Lovětínského obešel brankáře a skóroval do prázdné branky. O poslední dva góly v síti domácích se postaral Honza Novák a obzvlášť jeho druhá trefa z hranice velkého vápna do horního růžku pelhřimovského gólmana potěšila oko náročného diváka. Mezi tím stříleli ostrými i domácí, takže konečné skóre zápasu se ustálilo na hokejovém výsledku 8 : 4, kdy naposledy pískl do píšťalky nepřesný rozhodčí Jiří Čamra.  Jak už jsem předeslal, soupeř byl nad naše síly, kvalita se prosadila, ale polovinu branek jsme domácím nabídli sami. Na druhé straně je třeba uznat, že ještě hodně šancí zůstalo nevyužito, mnohé z nich zmařil opět vynikající Jindřich.“

Branky: 22. Běloch Pavel, 23., 34., 39., 40. a 49. Růžek Borek, 64. Pahr Zdeněk (pen.), 75. Pahr Zdeněk – 14. Vondrák Michal, 57. Růžička Zbyněk, 59. a 74. Novák Jan

Rozhodčí: Čamra Jiří

ŽK: 0:2

Sestava: Jinřich – Gregor, Maryška, Bartušek S., Fencík M. – Růžička, Lovětínský, Svoboda F., Vondrák – Svoboda P, Herkner J. – hokejově střídali: Feníck J., Novák, Kříž M.