Výsledek, hře neodpovídá

Výsledek, hře neodpovídá

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Sokol Bedřichov B

3 : 6 (1 : 3)

V sobotu 05. září 2021 přivítali v souboji rezerv na domácím hřišti fotbalisté třešťské Benifici od 16:00 B-tým Bedřichova. Čekal je nelehký souboj se zatím vedoucím celkem tabulky, který má jednoznačně postupové ambice. Po dosavadním průběhu soutěže však domácí neviděli nic ztraceně a chtěli se porvat o body.

Vstup do zápasu se domácím příliš nepovedl. Už ve 4. minutě se totiž hosté ujali vedení, když Šebesta před sebe vyrazil střelu z dálky a osamocený Dvořáček již pouze uklízel míč do odkryté brány. O několik minut později se pak obrana dočasně oslabená o Míru Svobodu, který řešil problém se svojí výstrojí, nezvládla zkonsolidovat, a druhou branku tak přidal Lengal. Teprve pak se Slavoj trochu zvedl a konečně naplno vstoupil do utkání. Odměnou Třešti byla branka Tomáše Roda z 15. minuty.  Následovalo období, kdy se hra i aktivita přelévala ze strany na stranu. Chvílemi, tak byly do obrany zatlačeni hosté, chvílemi domácí. Nutno ale uznat, že mnohem více šancí měli hráči Sokola. Jednu z nich navíc ve 35. minutě využil Štěpánek a uzavřel tak poločasové skóre utkání na 1:3.

Druhá půle přinesla malou změnu v obrazu hry. Postupně se naplno projevilo, že hosté chtěli svůj náskok víceméně uhájit. Domácí ještě nechtěli házet flintu do žita, a tak trochu přiložili pod kotel. V 57. minutě se podruhé mezi střelce zapsal Tomáš Rod. Navíc o čtyři minuty později srovnal Vondrák. Slavoj tou dobou již pevně dřímal otěže utkání a hosté horko těžko odvraceli jeho útočné výpady. Na hřiště přišel Pavel Svoboda, který unavené obraně Sokola pořádně zatápěl. Žel šance Slavoje přišli vniveč, a tak udeřilo na druhé straně. V 80. minutě přidal druhou branku Dvořáček a  prakticky utnul snahu Benfici o tříbodový zisk. Zdrcení domácí, se již na nic nezmohli a naopak ještě dvakrát inkasovali. Skóre se tak zastavilo na konečných 3:6, což ale celkovému obrazu hry příliš neodpovídá.

Benfica letos poprvé odešla ze hřiště poražena. Příští týden jí navíc čeká souboj s dalším týmem s postupovými ambicemi. Jede totiž na horkou půdu do Jamného, které je v průběžné tabulce díky horšímu skóre druhé hned za dnes tříbodovým Bedřichovem. 

Branky: 15. a 57. Rod Tomáš, 61. Vondrák Michal – 4. a 80 Dvořáček Lukáš, 7. Lengal Dominik, 35. Štěpánek Pavel, 86. Kolman Martin, 87. Vařbuchta Václav

Rozhodčí: Surán Vlastimil – Nováček Jakub

ŽK: 0:2

Sestava: Šebesta – Kubát, Svoboda J., Kubala, Lašan – Pöndl (46, Kříž M., 49. Fencík J.), Gutwald, Novák (81. Veverka), Rod T. – Císař, Vondrák (68. Svoboda P.)