Dva zcela rozdílné poločasy

Dva zcela rozdílné poločasy

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (0 : 2)

Patnáct minut po jedné hodině odpoledne se v sobotu 4. září 2021 dostali na hrací plochu fotbalového areálu v Kamenici ke svému prvnímu utkání v nové sezóně také starší žáci Slavoje. Zdravě namotivovaní a s odhodláním napodobit své mladší spoluhráče a připsat si hned na úvod tři body za vítězství. 

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího pana Kůrky zatlačili domácí fotbalisty před vlastní šestnáctku, ale do zakončení se přes dobře bránící domácí hráče prosazovali jen těžko. Několikrát sice vystřelili na soupeřovu branku s uctivé vzdálenosti, ale střely to byly buď nepřesné, nebo nedůrazné, že je brankář Slovanu pohodlně skryl ve své náruči. Jeho protějšek Gregor v brance Slavoje se po celý první poločas víceméně nudil a připsal si pouze jeden zákrok po slabé střele útočníka domácích zpoza šestnáctky. Ve 24. minutě si po autovém vhazování Davida Le převzal míč Štancl, navedl si jej k pokutovému území domácích a přesnou střelou vymetl vzdálenější šibenici soupeřovy branky. Stejný hráč se postaral i dvě minuty před poločasovou přestávkou o druhý zápis do listiny střelců. Nejprve si narazil míč s Melicharem, pak pronikl mezi domácí stopérskou dvojící, udělal kličku gólmanovi a pohodlně uklidil míč do sítě.

Když v úvodu druhé půle mazácky vystihl malou domů Vojta Daněk a střelou z úhlu prostřelil domácího brankáře, nic nenasvědčovalo tomu, že by Třešť měla o tříbodový zisk přijít. Opak byl ale pravdou. Hosté jakoby najednou přestali hrát a mladí fotbalisté domácího Slovanu se stále častěji dostávali na dostřel branky Slavoje. Obrovskou příležitost si vytvořili po hodině hry, kdy se na gólmana Gregora řítila osamocená trojice hráčů Kamenice, ale míč se jim zamotal mezi nohama a prakticky ani nezakončili. Ani s této akce se obrana Slavoje nepoučila a dál nechávala otevřená okénka pro útočící hráče domácích. V 65. minutě pronikl do šestnáctky hostí Hembera a vykřesal pro Slovan naději. O deset minut později opět chybovala stopérská dvojice Slavoje, když za sebe nechala propadnout dlouhý výkop gólmana. Tam si pro něj seběhl Brus a kolem vybíhajícího Gregora jej poslal přesně za zadní tyčku. Stejný hráč měl tři minuty před koncem utkání na kopačce vyrovnání, ale tentokrát jeho pokus mířil mimo tři tyče. Mladí fotbalisté Slavoje ve druhé půli směrem dopředu nevymysleli nic a nakonec se do poslední chvíle strachovali o výsledek.

Branky: 65. Hembera Karel, 75. Brus Štěpán – 24. a 38. Štancl Dominik, 42. Daněk Vojtěch

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Gregor – Košťálová, Le, Košťál, Sova – Pavlíček, Melichar, Štancl, Kirchner- Butkovtsi, Daněk V. – střídali hokejově: Žádný, Kříž, Červený a Říha