Hrajme dokud rozhodčí nezapíská

Hrajme dokud rozhodčí nezapíská

FC Chotěboř B/Víska – TJ Slavoj Eurotech Třešť 

2 : 2 (0 : 1)

První výjezd na hřiště soupeře v této sezóně mají za sebou dorostenci Slavoje. V neděli 29. srpna 2021 se v rámci I.A třídy dorostu skupina A od 10:00 hod. představili na hřišti s umělým povrchem v Chotěboři. I tentokrát se trenérovi Pokornému několik hráčů omluvilo (Topinka, Novotný A. či Krafka), a tak se v sestavě Slavoje objevila hned čtveřice starších žáků.

Začátek utkání Třešťským dorostencům moc nevyšel, hned v 10. minutě si stoper Jirák špatně převzal míč a hned z toho byl samostatný únik domácích, který však Kousal dokázal lapit. A tak přišlo ke slovu proklamované „Nedáš, dostaneš.“ Ve 26. minutě se totiž mohl radoval tým Pokorného, když Červený dokázal získat na hranici velkého vápna míč a tečovanou střelou vstřelit první branku utkání a přinést tak hostům jednobrankové vedení. Jelikož si ani jedna ze stran v první půli již více nadějných příležitostí nedokázala vytvořit, odcházeli oba celky do kabin za stavu 0:1 ve prospěch hostů z Třeště.

Na začátku 2. poločasu to byl opět Jirák, kdo chyboval v zadních řadách Slavoje. Domácí však i tentokrát nedokázali samostatný únik proměnit. V 66. minutě se však již po křídelní akci Chotěboři podařilo vyrovnat na 1:1. Stalo se tak poté, co obranné řady Slavoje přestali hrát, ačkoliv hlavní rozhodčí nezapískal, a před prázdnou bránou se nejlépe zorientoval Ledvinka. V 69. minutě si opět Slavoj vzal vedení zpět a to když Jirák nakopl míč z půlky hřiště na branku soupeře. Chotěbořský brankář jej nedokázal udržet míč ve svých rukavicích a ten tak propadl za jeho záda. Ke konci utkání ale došlo ještě ke změně stavu. Červený nechal za sebou nataženou nohu, čehož dokázal jeden z domácích hráčů využít. Přepadl přes ní a hlavní rozhodčí Pulpán nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Brankář Slavoje Kousal nedokázal prudkou a krásně umístěnou střelu chytit, a tak zápas skončil nerozhodně 2:2.

Trenér Adam Pokorný k utkání:

„Kluky bych chtěl opět pochválit, jeli jsme do Chotěboře s tím, že budeme hrát na UMT ale realita byla jiná. I tak to kluci zvládli. Spokojený moc nejsem, dostali jsme dva zbytečné góly a mohli jsme s přehledem vyhrát. Děkuji klukům ze starších žáků, kteří všichni předvedli dobrý a kvalitní výkon.“

Branky: 68. Ledvinka Ondřej, 82. Šimon Adam (p.k.) – 28. Červený Jaroslav, 70. Jirák Vojtěch

ŽK: 0:0

Rozhodčí: Půlpán Ondřej

Sestava: Kousal – Jirák, Němeček, Franta, Šťastný – Jonák, Červený – Černoch, Šebela (63. Komín), Štancl (75. Novotný M.) – Daněk