Šimi je střelec nebo nahrávač

Šimi je střelec nebo nahrávač

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Sokol Košetice

2 : 1 (0 : 1)

Podruhé v sezóně na domácí půdě se v neděli 29. srpna 2021 představil A-tým mužů třešťského Slavoje. Po třech odehraných soutěžních zápasech svítila na jeho bodovém kontě jedna velká nula a tuto nelichotivou skutečnost chtěli všichni hráči domácího týmů změnit právě proti celku Sokola Košetice.

Vstup do utkání napovídal tomu , že to tentokrát to s bodovým ziskem myslí opravdu vážně. Hned v úvodní minutě se po centru Lupače protlačil do zakončení Štěpán Rod, ale v těžké pozici ve skluzu mířil pouze do nohou gólmana Jíši. O dvě minuty později si za hostující obranu naběhl Lupač. Dostal přesný pas od Šimka, ale ani on na hostujícího brankáře nevyzrál. Také do třetice byl úspěšnější Jíša, když v 10. minutě vytlačil konečky prstů střelu domácího Šimka z 20-ti metrů na břevno své svatyně. Hosté poprvé zahrozili až po více než čtvrthodině hry, ale po rychlém brejku zakončoval útočník Sokola úplně mimo a branku Slavoje prakticky neohrozil. Skóre se poprvé měnilo ve 26. minutě, bohužel ve prospěch hostujícího celku. Pěknou kombinační akci zakončil umístěnou střelou k tyči Kubů. Po vstřelené brance hráči Sokola vyrovnali hru a vytvořili si i několik nadějných příležitostí, ale koncovka jim vázla. Přesto odcházeli do kabin o jedinou branku spokojenější.

Druhou pětačtyřicetiminutovku otevřela pěkná kombinační akce domácích na jejímž konci byl centr Šimka a v šestnáctce soupeře nepokrytý Mareš. Domácí útočník měl dostatek času a prostoru si míč zpracovat a uklidit do branky 1:1. Vyrovnávací branka jako by domácí hráče ukolébala a ti přenechali iniciativu hostům. Hráči Sokola několikrát zatlačili domácí celek do hluboké defenzívy, ale i přes několik závarů v šestnáctce Slavoje, míč za záda Pokorného neprotlačili. Čtvrt hodiny před koncem se do podobné příležitosti dostali domácí fotbalisté. Po rohovém kopu se míč několikrát odrazil od nohou bránících hráčů Košetic až k Hartlovi, ale jeho tvrdá střela pouze orazítkovala brankovou konstrukci. Do konce utkání zbývalo necelých 10 minut, když ve středu hřiště vybojoval míč Lupač a posunul jej na Šimka. Bývalý hráč Bohdalova, který si před týdnem připsal dvě přesné trefy, se dnes již podruhé převtělil na asistenta. Ukázkovou průnikovou přihrávkou našel v náběhu Štěpána Roda a elitní třešťský sniper vystřel svému celku první letošní tříbodový zisk.

vedoucí hostujícího mužstva Pavel Nenadál k utkání:

„Dneska jste vyhráli zaslouženě. Už v 10. minutě jste mohli vyhrávat 3:0 a mohlo být po zápase. Nás ale neskutečně podržel gólman a jen díky jemu bylo utkání až do konce otevřené. Musím říct, že Váš herní projev se mi líbí. Je svižný, kombinujete v rychlosti a díky tomu si vytváříte řadu příležitostí.“

Branky: 50. Mareš Martin, 82. Rod Štěpán – 26. Kubů Pavel

ŽK: 2:2

Rozhodčí: Janíček Marek –  Kříž Jan, Masopust Václav

Delegát FA: Vrzáček Miroslav

Sestava: Pokorný – Tausch, Lovětínský D., Procházka (71. Kříž), Lupač – Budíček, Fencík – Rod Š., Mareš, Šimek (90. Pöndl) – Hartl