Dorost si vedl lépe

Dorost si vedl lépe

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

4 : 2 (2 : 2)

Úvodní zápas nové sezóny už mají za sebou také mladí dorostenci Slavoje. V sobotu 21. srpna 2021 přivítali na domácím hřišti, stejně jako o týden dříve A-tým mužů, své vrstevníky z Kamenice nad Lipou a vedli si o poznání lépe.

Domácí dorostenci nastoupili na hosty z Kamenice pěkně zostra. Hned ve 4. minutě zápasu našel dlouhý míč od brankáře Slavoje Daňka hrotového útočníka Krafku, který ale svůj únik neproměnil. O pár minut později už po rohovém kopu byli domácí úspěšnější. Míč se dostal na velkém vápně k Červenému a ten jej dokázal propasírovat za záda hostujícího brankáře 1:0. Ve 13. minutě došlo k chybě mezi stoperskou dvojicí Novotný, Jirák. Prvně zmiňovaný dal nedůraznou přihrávku Jirákovi, který nedokázal zareagovat a hostující útočník využil nabídnutou šanci a předložil svému spoluhráči míč před prázdnou branku 1:1.  O tři minuty později došlo v pokutovém území Slavoje k dalšímu nedůrazu a hosté otočili vývoj utkání 1:2. Ve 26. minutě po faulu ve vápně hostí ukázal hlavní rozhodčí Babák na penaltový puntík. Míč si postavil kapitán Slavoje Jonák a chladnokrevně pokutový kop proměnil 2:2. Ve zbytku první půle už ani na jedné straně k žádnému většímu ohrožení branky nedošlo, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začali domácí hráči náporem. Jonák si před pokutovým územím hostí vykoledoval faul a domácí tak dostali výhodu přímého volného kopu. K němu se postavil Šebela, který dokázal krásnou a razantní střelou vymést pavučinu v Přívratského svatyni 3:2. V dalším průběhu druhé půle už oběma celkům postupně docházeli síly, i když více ze hry měli domácí fotbalisté. Lépe kombinovali, častěji drželi míč na svých kopačkách, ale scházela jim přesná finální přihrávka. Pojišťující trefa tak přišla až v poslední minutě utkání po zaváhání obrany hostí. Výborně zahraný přímý volný kop Jiráka vyrazil brankář Slovanu pouze do břevna a pro Červeného nebyl problém jej uklidit do odkryté branky.

Trenér Adam Pokorný k utkání:

„Jsem rád, že jsme se sešli na zápas, moc jsme toho společně nenatrénovali, ale jsem na kluky pyšný. Hráli jsme dobrý fotbal, který byl pro hosty náročný. O poločasové přestávce jsem kluky uklidnil a řekl jsem jim, ať drží míč a kombinují. Občas to nevyšlo, ale to se stává, máme ještě na čem pracovat.“

Branky: 8. a 90. Červený Jaroslav, 27. Jonák Vojtěch (p.k.), 49. Šebela Dominik – 13. a 16. Vacovský Oliver

Rozhodčí: Babák Martin

ŽK: 0:1

Sestava: Daněk – Jirák, Novotný, Němeček, Šťastný – Jonák, Červený – Černoch, Šebela (75. Štancl), Topinka – Krafka