Dva rozdílné poločasy

Dva rozdílné poločasy

TJ Cejle – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 3 (0 : 3)

V sobotu 21. srpna čekalo třešťskou Benficu v rámci 4.kola OP Jihlavska derby s celkem z Cejle. Před úvodem sezóny by hráči z Třeště brali 4 body, co si prozatím připsali po dvou utkáních, všemi deseti. Po tom co však měli v Kněžicích blízko k vítězství, byl ještě lepší start do sezóny na dosah ruky. V Cejli tak byl cíl jasný. Vítězství a 3 body.

Vstup do utkání byl pro Třešť rozporuplný. Již v 5. minutě šli do vedení, po té, co míč do branky domácích dostal Pavel Svoboda. Zároveň byl ale po odehrání balonu tvrdě dohrán a musel předčasně hřiště opustit. Slavoj i bez své opory pokračoval v tlaku a držel hru ve svých rukách. Soupeře k ničemu nepustil a byl na hřišti jednoznačně lepší. V 10. minutě navýšil vedení hostujícího celku Vondrák. V té době to byla teprve druhá střela Slavoje na branku a domácí Toman již podruhé lovil míč ze své sítě bez jediného zákroku. Pak se však začali množit šance, které hostující fotbalisté neproměnili. To změnil až v 39. minutě Vrátil, když krásně zavěsil a uzavřel tak poločasové skóre utkání. 

Druhá půle přinesla úplně jiná obrázek. Benfica ztratila iniciativu a postupně se ze zápasu vytrácela. Snížení na 3:1 po výběhu Šebesty pak vše jenom urychlilo. Cejle ožila a Slavoj ztrácel půdu pod nohama. Ani střídání, která měla hru oživit na tom moc nezměnila. Právě naopak. Chyběl pohyb, vytratila se mezihra a všechny míče, kterými si obrana chtěla pomoci se hráčům Třeště obratem vrátili. Další obdržená branka v 73. minutě tak byla už jen vyústěním zvyšujícího se tlaku domácích. Chtělo to změnu. Ta však nepřišla a naopak po pohledné akci domácí v 77. minutě srovnali. Za hosty se ještě do šance dostal kmenový hráč C týmu Růžička. Bohužel pro hráče Slavoje jí neproměnil. V 84. minutě přišla dost zbytečná žlutá karta pro domácí. Ta navíc byla pro Křížka už druhá a on tak šel předčasně do sprch. To ale na výsledku zápasu už nic nezměnilo a tak se oba celky rozešly smírně. 

Branky: 55. a 73. Vítů Libor, 77. Bednařík Martin – 5. Svoboda Pavel, 10. Vondrák Michal, 39. Vrátil Jan

Rozhodčí: Surán Vlastimil – Bílý Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: 4:1

ČK: 1:0

Sestava: Šebesta – Procházka, Gregor (46. Kříž J.), Svoboda J., Kubala – Růžička, Vrátil, Pittner, Šmach (68. Fencík J.) – Vondrák (65. Kříž M.), Svoboda P. (9. Veverka)