„Trefujte zařízení“

„Trefujte zařízení“

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Ježek Rantířov

2 : 0 (1 : 0)

Poté co si minulý týden přivezli z Kněžic bod (psali jsme zde), čekalo v sobotu 14. srpna na domácím hřišti třešťskou Benficu další náročné utkání. Tentokrát proti týmu z Rantířova.

Hned v úvodu utkání se ukázalo, že Slavoj bude na hřišti tím aktivnějším. Hosty do hry moc nepouštěl a z přihrávek do kapsy za obranu naopak hrozil. Zajímavé příležitosti tak měl hned několikrát Vondrák, Šmach, Pavel Svoboda, či letní posila Klíma. Po hříchu se však ujala jen jedna. V náběhu dostal míč obránce Lupač. Ten našel ve velkém vápně osamoceného Vondráka, který s ledovým klidem zastavil míč, rozhlédl se a nekompromisně uklidil míč k přední tyči. Jindy museli brankáři Rantířova pomáhat snad všichni svatí. Mnohdy byl totiž úplně bez šance a v navýšení skóre domácím zabránila pouze branková konstrukce či jejich vlastní nepřesnost. Na druhé straně se za zády Šebesty tyč také jednou rozezvonila. K radosti domácích příznivců to však byla asi jediná šance hostí a i tu domácí dokázali uhasit. Do kabin se tak šlo za stavu 5:1 na tyče a asi 9:1 na vyložené šance. Na ukazateli skóre však svítilo pouze 1:0 a tak bylo vše otevřené.

Před začátkem druhé půle došlo u domácích ke dvěma změnám v sestavě, ale na hřiště vstupovali se stejným cílem. Přidat ještě další branky a pojistit si tak své vedení. A šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V jedné z nich si pro míč za obranu naběhl Pavel Svoboda, obešel vyběhnuvšího brankáře a zakončil do prázdné brány. Tím přišla pro domácí jistá pojistka, ale po zkušenost z předešlých sezón věděli, že nemohou polevit. I tak ale všem domácím příznivcům zatrnulo, když po dalším diskutabilním rozhodnutí rozhodčího málem neudržel nervy na uzdě Císař. Naštěstí se ale vše obešlo bez červené karty. Jelikož už po zbytek utkání žádná ze slibně se rozvíjejících šancí Slavoje brankou neskončila a hosté brankáře Šebestu prakticky neohrozili, získala Benfica po výhře 2:0 tři body. 

Branky: 14. Vondrák Michal, 55. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Karlík Ondřej, Musílek Daniel, Vokurka Šimon

ŽK.: 2:2

Sestava: Šebesta – Veselý, Gregor, Kubala (46. Svoboda J.), Lupač – Šmach (63. Veverka), Vrátil (77. Kříž J.), Klíma, Svoboda P. – Vondrák (46. Pittner), Císař (69. Kříž M.)