Fotbal opět pomáhá

Fotbal opět pomáhá

Přesně před rokem se na fotbalovém hřišti v Třešti uskutečnila první úspěšná akce v rámci našeho charitativního projektu Fotbal pomáhá pod názvem Góly pro Natálku (psali jsme zde). Malí fotbalisté ve věku 6 až 15 let z více než 20-ti týmů ze širokého okolí zde sehráli fotbalový turnaj, jehož výtěžek byl věnován na léčbu a rehabilitaci malé Natálky Nechvátalové. 

Rok se s rokem sešel a poslední červnová sobota se v třešťském fotbalovém areálu opět nesla v duchu pomoci druhým. Tentokrát jsme v rámci našeho projektu Fotbal pomáhá uspořádali fotbalový turnaj dospělých v malé kopané, jehož výtěžek byl věnován rodině resp. dětem tragicky zesnulého Zdeňka Bláhy

Pozvání na Memoriál Zdeňka Bláhy přijalo hned osm družstev, v jejichž dresu kdysi Zdeněk působil, nebo proti kterým nastupoval ať už při fotbalových či při hokejových utkáních. K vidění tak byly souboje hokejistů HC Třeštice proti „staré gardě“ domácího Slavoje, či třeba fotbalových týmů Stonařova a Batelova. Konečné pořadí a celkové umístění jednotlivých týmů není vůbec důležité. Cílem celé akce bylo nejen si po dlouhé době zahrát fotbal, ale především posedět a zavzpomínat na našeho spoluhráče a kamaráda.

Po celý den byla před budovou kabin umístěna uzamčená truhla, do které mohli účastníci i přihlížející fanoušci či diváci vložit jakýkoliv finanční příspěvek Zdeňkově rodině resp. jeho dětem. Hned v pondělí zástupci pořádajícího oddílu zajeli do Stonařova za paní Bláhovou. Zde truhlu odemkli a její obsah, včetně symbolického startovného, přepočítali. Celkový výtěžek 9 300,- Kč předali Zdeňkově mamince, která moc poděkovala a slíbila, že jej rozdělí rovným dílem mezi jeho děti.

Poděkování však patří nejenom organizátorům a účastníkům turnaje, ale také SDH Třeštice za zapůjčení stanu a TS Třešť za zapůjčení závaží a dopravní značky. Dále pak Lucii Svobodové za upečení a věnování dortu a především Restauraci Svět Třešť Michala Daňka a Bufetu na hřišti Romana Bartuška za věnování odměn pro nejlepší týmy a za zajištění cateringu a osvěžení po celý den. Fotbal opravdu pomáhá.

Rozsáhlou fotogalerii z Memoriálu Zdeňka Bláhy od Báry a Zuzky Bartuškových si můžete prohlédnout zde.