Fotbalové hřiště v červnu ožilo

Fotbalové hřiště v červnu ožilo

Soutěžní ročník 2020/2021 byl sice všem třešťským týmům předčasně ukončen, fotbalový život ve městě se ale nezastavil. Tréninkové jednotky všech věkových kategorií probíhají naplno i nadále. V pracovní den prakticky nenajdete odpoledne, kdy by svoje fotbalové dovednosti nezlepšoval alespoň jeden třešťský tým. Za krásného červnového počasí a na výtečně připraveném hřišti se ani není čemu divit.

O tom, že je fotbalový areál, i přes oficiální konec sezony, v permanenci i přes víkend, se bylo možné přesvědčit v průběhu celého měsíce června. Jedno nebo více přátelských utkání sehrály všechny věkové kategorie. A tým mužů přijal pozvání ze Žirovnice, dorost se se stejným týmem utkal doma. Mužský B tým na svém hřišti vyzval Cejli, žáci pro změnu Polnou a Telč. Nejaktivnější ze všech třešťských týmů však byly přípravky. Týmy mladších i starších se nejprve dvakrát utkaly s Telčí (doma i venku), starší přípravka si navíc zajela do Rantířova. Oba týmy se kromě toho na konci měsíce představí i na turnaji v Kamenici nad Lipou.

Vrchol mládežnického fotbalu však přišel už v neděli 13.6., kdy se v našem areálu konal Fotbalový den dětí. Tohoto velkého fotbalového turnaje pro mladší a starší žáky i přípravku se kromě domácích týmů zúčastnili i hosté ze širokého okolí (Bohunice, Velké Meziříčí, Měřín, Třebíč, Lípa, Okříšky a další). Zúčastnil se dokonce i tým dívek FC Vysočina Jihlava. Za krásného (i když větrného) počasí se během celého dne vystřídalo na hřišti více než 300 malých fotbalistů a fotbalistek. Kategorii mladších i starších žáků zcela ovládly týmy domácího TJ Slavoj Třešť. V kategorii starších přípravek uspělo Velké Meziříčí a mezi mladšími přípravkami se radovali hráči HFK Třebíč.

Součástí turnaje byl i bohatý doprovodný program, takže se týmy, které zrovna nehrály svá utkání, mohly zabavit například střelbou na přesnost nebo soutěží v tvrdosti střely měřené speciálním radarem. Organizace celého turnaje, kterou měli na starosti především trenéři mládeže, byla na špičkové úrovni, což potvrzovaly i četné pochvaly zástupců hostujících mužstev.

Konání turnaje by nebylo možné bez podpory sponzorů, mezi které patří společnost Aulix, Sypstav – prodejna stavebnin, Krahulík – Masozávod Krahulčí, a.s., Restaurace Svět, Roman Bartušek. Všem patří obrovský dík!

Rozsáhlou fotogalerii z turnaje od Zuzky Bartuškové najdete zde.