Vítězné derby mladších žáků

Vítězné derby mladších žáků

SK Telč – TJ Slavoj PEZAG Třešť 1 : 3 (0 : 1)

První letošní derby čekalo naše borce na hřišti v Telči. Vědělo se, že to bude bojovný zápas plný šancí a že by mohlo padnout hodně branek. První poločas tomu ale vůbec nenaznačoval. Tuhý boj o střed hřiště a ojedinělé střely z větší vzdálenosti se tu a tam vyskytli na telčském pažitu. Avšak přišla chvíle Tomáše Roda a Jirky Kříže. Ti zahráli nacvičenou kombinaci na jeden dotek a rázem z toho vznikla tutovka, kterou Tomáš chladnokrevně kolem brankáře poslal do sítě. První půle byla tedy lepší pro nás.

Do druhé půlky jsme nastoupili ve stejné sestavě a začala hned snaha o navýšení výsledku v náš prospěch. Bohužel šance Milana Doležala a Martina Veverky jen končila v brankářově koši. Kluci cítili šanci na druhou branku a tu chytil za pačesy sváteční střelec Luboš Hartl, který střelou na vzdálenější tyč rozjásal naše obecenstvo po druhé. Bohužel Telč vzala balon rozehrála, nakopla ho dopředu a tam zachybovala naše obrana včetně Adama Pokorného v bráně. Lehký balon mu vypadl za jeho záda a ve snaze míč vyrazit nechtěně nahrál míč útočníkovi přímo na nohu a ten už neměl problém ho uklidit do prázdné brány. Telč vsadila na riziko a dala vše do útoku. To znamenalo otevřenou obranu pro naše brejky. Po jednom z nich jsme zahrávali rohový kop a přetažený míč se snesl na ruku Tomáše Roda. K údivu všech zůstala píšťalka rozhodčího němá a Adam Jirák ukradl míč a poslal ho do brány. Gól, branka platí a vezeme tři body, a tři vstřelené branky z Telče domů.

Jakub Šebesta (vedoucí týmu) k zápasu :

,,Potřebovali jsme nutně vyhrát, jelikož týmy v tabulce se blíží kosmickou rychlostí a náskok 6-ti bodů je … pryč. Proto důležitý zápas kluci zvládli a celkem v pohodě uhráli tři body. Nyní nás čeká závěrečné zakončení, které má mešní nádech šedi, jelikož musíme druhý den na předehrávku do Rantířova. Věřím, že kluci vše zvládnou a nedopustí tak ztrátu bodů. Pokud ano, je to moje chyba a ponesu následky já sám. Jsem také rád, že mě vedení Slavoje podrželo a po prohraných zápasech nepřišlo na střídání trenérů v podobě odvolání z funkce. Nyní držíme stále první místo a nadále zvyšujeme koeficient TJ Slavoj Třešť.,,

Branky Třeště: Rod Tomáš, Hartl Luboš a Jirák Adam

Sestava: 

I. Pokorný – Polzer, Surán, Doležal Milan I. – Veverka, Kříž, Rod – Hartl

II. Pokorný – Jirák, Háva, Doležal Milan II. – Šebela, Matějičný, Kubelík – Kohout