Rosťa hattrick odmítl

Rosťa hattrick odmítl

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

4 : 0 (1 : 0)

Předehrávku 8. kola I. třídy žáků skupina A mají za sebou mladší žáci třešťského Slavoje. Ve středu 07. října 2020 v podvečer na umělé trávě v Třešti přivítali své vrstevníky z Rantířova. Trenér Dušan Surán se v tomto duelu musel obejít bez dvojice nemocných opor týmu – Dominika Štancla a Tomáše Gregora. Na druhou stranu po čtrnácti dnech už byl k dispozici Adam Červený.

Do branky Slavoje se tak hned od začátku postavil Vojta Kříž a byl to on, kdo měl v úvodu více práce. Hosté byli aktivnější, lépe kombinovali, ale tížené vedoucí branky se nedočkali. Naopak, v 11. minutě podnikli domácí žáčci rychlý protiútok. Ze středu hřiště posunul Rosťa Říha míč do levého křídla, kde si dobře nabíhal Adam Červený. Ten utekl svému strážci a tvrdou střelou prostřelil gólmana hostí. První velká příležitost domácích tak znamenala vedení 1:0. Mladší žáci Rantířova i za tohoto nepříznivého stavu bojovali a i oni si vytvořili několik nadějných příležitostí ke skórování. Ta největší ve 22. minutě ale skončila pouze na hliníkové konstrukci domácí branky. Slavojáci postupně hru vyrovnali, ale do poločasové přestávky už se skóre nezměnilo.

Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, ale produktivnější byli domácí fotbalisté. Asi nejvíce hrozili ze standardních situací, především rohových kopů. Po jednom takovém ve 42. minutě míč prošel před hostující brankou a na zadní tyči číhající Rosťa Říha jej dělovkou poslal do šibenice. Podobná situace se opakovala o deset minut později. Tentokrát ale rohový kop Adama Červeného uklidil Rosťa Říha do sítě křížnou přízemní střelou. Ještě jednou se útočník Slavoje mohl zapsat mezi střelce. Po hodině hry ho kolmicí za obranu poslal na zteč Lukáš Melichar. Tentokrát však Rosťa Říha o centimetry minul soupeřovu branku. Definitivní tečku za utkáním udělal pět minut před koncem Lukáš Nosek. Jak jinak, než po rohovém kopu, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou. Přestože mladí fotbalisté Rantířova podali velice dobrý výkon, odváží si domů pro ně až krutou prohru 4:0.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Dneska to bylo vyrovnané utkání. V úvodu nás hosté přehrávali, ale paradoxně jsme skórovali my hned z první šance. Postupně se hra vyrovnala. Jsem rád, že kluci i bez opor bojovali, dobře bránili a byli důraznější před oběma brankami.“ 

Branky: 42. a 53. Říha Rostislav, 11. Červený Adam, 67. Nosek Lukáš

Rozhodčí: Srňánek Lukáš

Sestava: Vojta Kříž – Lukáš Melichar, Filip Žádný, Vojtěch Sova – Daniel Rodek, Adam Červený, Lukáš Nosek, Jakub Šimek – Rostislav Říha – hokejově střídali: Jakub Dušek, Kateřina Koštálová, Mikhailo Butkovtsi, Matěj Kirchner a Nikl Samuel