Kousal si nakonec zachytal

Kousal si nakonec zachytal

TJ Slavoj Třešť – 1.SK Rokytnice nad Rokytnou

2 : 0 (1 : 0)

Poté, co o prodlouženém víkendu na konci září, měli starší žáci třešťského Slavoje volno (v soutěži je lichý počet týmů), představili se v dalším kole I. třídy žáků skupina A v neděli 04. října 2020 od 09:00 hodin na domácím hřišti. Soupeřem jim byl společný tým Rokytnice nad Rokytnou/Želetavy, tedy velká neznámá. V posledních 15-ti letech se totiž s mužstvem z městyse nad říčkou Rokytnou v okrese Třebíč nepotkal v soutěžním utkání žádný třešťský tým.

Přestože se v kategorii starších žáků potkaly celky z opačných pólů tabulky, na hřišti to nebylo znát. Hráči obou týmů se snažili kombinovat, využívali celou šířku hřiště, ale do zakončení se dostávali jen těžko. O první vzrušení se v 6. minutě postarali domácí fotbalisté. Matěj Černoch dostal na pravém křídle přesný pas za obranu, ale jeho střela na přední tyč o pár decimetrů minula soupeřovu branku. Hosté zahrozili o chvíli později. Se střelou zpoza šestnáctky si však poradil Filip Daněk v brance Slavoje, který mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Dana Kousala (o den dříve si v brance dorostu poranil kotník). Ještě jednou se v první půli dostal za obranu Rokytnice Matěj Černoch. Bylo to ve 23. minutě, kdy mu přesnou průnikovou přihrávku poslal Martin Cína. Matěj Černoch tentokrát svůj únik po křídle zakončil přesněji, tvrdou střelou propálil gólmana hostí a poslal svůj tým do vedení. 

Ve druhém poločase byla hra ještě vyrovnanější. Oba týmy dobře bránili a pro útočníky bylo hodně těžké se prosadit. Hra se sice ve druhé půli přelévala ze strany na stranu, ale do zakončení se některý z hráčů dostával jen minimálně. A když už přece, pak na hřišti kralovali oba gólmani. V domácím dresu to byl Filip Daněk, kdo si pohlídal přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti a dobrým zákrokem zabránil míči v cestě do sítě. Rovněž jeho protějšek v brance Rokytnice několikrát svůj tým podržel. Kapituloval pouze v 67. minutě po rohovém kopu Vojty Jelínka. Míč ve skrumáži před brankou přiťukl hrudí Tomáš Gregor a Adam Novotný jej nekompromisně uklidil mimo dosah bezmocného Filipa Kousala. Mimochodem nebýt sobotního zranění kotníku, s velkou pravděpodobností by se Kousal (i když Daniel) objevil rovněž v brance domácího týmu. Trefa Adama Novotného byla posledním gólovým zápisem v utkání, a tak si mladí fotbalisté Slavoje i ve třetím domácím utkání připsali tři body.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska byla na hráčích, kteří včera sehráli celý zápas za dorost, znát únava. Přesto bojovali a soupeře do zakončení příliš nepouštěli. Směrem dopředu už nám ve druhém poločase docházely síly. Pochvalu si zaslouží mladší žáci, kteří již tradičně doplnili sestavu. Další utkání nás čeká netradičně již ve středu, opět doma, tentokrát na UT proti Rantířovu. Věřím, že ho zvládneme, i když se asi opět budeme muset obejít bez Kousíka.“

Branky: 23. Černoch Matěj, 67. Novotný Adam

Rozhodčí: Žaloudek Patrik

Sestava: Filip Daněk – Martin Zahradník, Adam Novotný, Jakub Němeček, Lukáš Melichar – Tobiáš Franta, Martin Cína, Jelínek Vojtěch, Matěj Černoch – David Šťastný, David Le – střídali hokejově: Tomáš Gregor, Dominik Štancl, Filip Žádný a Rostislav Říha