Někdy stačí 4 minuty ...

Někdy stačí 4 minuty …

TJ Skalka Brzkov – TJ Slavoj Třešť

1 : 3 (1 : 2)

V sobotu 03. října vyjížděla třešťská Benfica v rámci 9. kola OP Jihlavska na hřiště do Brzkova, kde je čekalo v 15:00 utkání s místní TJ Skalka. Oba celky se potkaly naposledy ještě ve III. třídě a to hned tři sezóny po sobě (2014/15, 2015/16 a 2016/17). Vzájemná bilance je pro Třešť více než příznivá. Z venkovních utkání si odvezla plný počet bodů po výhrách 4:2, a dvakrát 2:1. V domácím utkání pak se svým sokem postupně remizovala 1:1, podlehla mu 1:3 a ve vítězné sezóně 2016/17 ho pak porazila vysokým rozdílem 6:0. Dnes hráči Třeště doufali, že tyto statistiky ještě vylepší.

Vstup do zápasu však Slavoji vůbec nevyšel. Již ve čtvrté minutě se po rychlém protiútoku postavil domácí hráč v samostatném úniku sám Šebestovi, který ve snaze vystoupit vylezl až na samotnou hranici pokutového území a za ní. Když pak trefil míč rukou, vysloužil si od hlavního rozhodčího k velké nelibosti všech diváků pouze žlutou kartu. I tak se ale hostům povedlo standardní situaci využít a poté co míč zůstal stát za zdí se nejlépe zorientovat. Konkrétně to byl Bárta Milan, který tak poslal svůj tým v 6. minutě do vedení. Ve 20. minutě zkoušel u půlící čáry poslat dlouhý míč za obranu Míra Svoboda, ale místo toho vyslal domácího útočníka do brejku. Když jej následně s Kubou Novotným hasili, Svoboda, ve snaze zahrát míč, svého soupeře sťal a vysloužil si žlutou kartu. Není nutné dodávat, že i zde publikum hlasitě protestovalo proti její barvě. Prakticky z protiakce si pak po levé straně narazili Pavel Svoboda a Jakub Šimek. První jmenovaný se “jesličkami“ zbavil svého strážce, posadil si brankáře, uklidil míč na přední tyč a srovnal skóre utkání. To co Slavoji dvakrát jen těsně uniklo, stihl domácí Bárta Ondřej za 4. minuty. Nejprve si na útočné polovině ostrým zákrokem vysloužil první žlutou kartu. O 4 minuty později, dle pomezního, po odehrání míče dohrál hostujícího Ondřeje Budíčka a hlavní rozhodčí jej, po konzultaci s asistentem, poslal po druhé žluté do sprch. Atmosféra na hřišti i mimo něj očividně zhoustla. Navíc se ke konci prvního poločasu ve vápně domácích nejlépe zorientoval Budíček. Odražený míč po střele P. Svobody uklidil do sítě a poslal Třešť do vedení.

Druhá půle přinesla trochu uklidnění na kopačky Slavoje. Ten kontroloval vývoj utkání, tlačil se do zakončení a zkoušel navýšit svoje vedení. Opět se ale ukázalo, že pokud je něco v čem Benfica letos neexceluje, pak je to efektivita. Místo toho, aby se po hodině hry hosté radovali z pohodového vedení čtyři nebo pět ku jedné, předháněli se hráči Slavoje v tom, kdo toho víc spálí. A tak své šance nevyužili Šimek, Novák, Šmach, Kříž, Vrátil a možná i pár dalších. Za chladného a silného větru se tak postupně blížil konec utkání a s tím opadal tlak hostí a domácí se postupně osmělovali ke stále odvážnějším útokům ve snaze vyrovnat účet utkání. I když ty většinou začínali odkopem a končili o několik vteřin později autovým vhazováním pro Třešť, dokázal si Brzkov v poslední desetiminutovce utvořit mírný tlak a udržet se pár minut na útočné polovině. V samotném závěru se ale na zteč  vydal rychlonohý Šmach. Podél vyběhnuvšího strážce domácí svatyně Smutného uklidil míč do sítě a asi třicátou střelou hostí za druhý poločas konečně přidal kýženou pojistku. Třešťští fotbalisté si tak udrželi na hřišti Skalky neporazitelnost a odvezli si tři body. Mimochodem po dlouhém půstu čtyř zápasů bez vítězství. Příští týden v neděli 11. října v 15:00 hod. je čeká na domácí půdě zatím neporažený celek Kněžic, proti kterému budou muset zlepšit svoji efektivitu, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.

Branky: 6. Bárta Milan – 23. Svoboda Pavel, 38. Budíček Ondřej, 88. Šmach Jan

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Kadlec Michal, Vrzal Matěj

ŽK: 2:3

ČK: 1:0

Sestava: Šebesta – Svoboda J. (75. Gregor), Novotný, Lašan – Budíček (46. Šmach), Vrátil, Gutwald, Šimek – Vondrák (61. Kříž M.), Kubala (39. Novák), Svoboda P.