(Ne)soutěže přípravek

(Ne)soutěže přípravek

Ještě Vám dlužíme reportáže ze soutěžních turnajů Okresního přeboru mladší přípravky a Okresního přeboru starší přípravky. Všechny tři týmy přípravek Slavoje (2 mladší a 1 starší) zahájily své „soutěže“ v polovině září. Slovo „soutěže“ je v uvozovkách záměrně, neboť pokud v případě mladší přípravky jsou jejich soupeři stále dokola pouze Telč a Černíč, a v případě starší pouze Telč a Stará Říše, pak se o nějakém soutěžení nedá vůbec mluvit. 

Mladší i starší přípravka třešťského Slavoje by k dnešnímu dni měla mít za sebou tři turnaje, ale ….

V případě mladší přípravky se odehráli zatím pouze dva turnaje 12. září v Třešti a o týden později v Černíči. V této věkové kategorii se od letošní sezóny kromě tabulek nezveřejňují ani výsledky či střelci. Důležité je, že děti hrají. Prozatím třetí turnaj měl být uplynulou sobotu v Telči, ale pro nepřízeň počasí se neuskutečnil.

Starší přípravka je na tom s odehranými turnaji ještě hůře. Nejenom, že se neuskutečnil pro nepříznivé počasí tuto sobotu turnaj v Třešti, Ale neuskutečnil se ani úvodní turnaj v Telči v sobotu 12. září, neboť třetí účastník soutěže se pár minut před zahájením omluvil, že nedorazí.

Tato neutěšená situace už není lhostejná nejenom trenérům Slavoje, ale ani trenérům SK Telč, a tak na Komisi mládeže OFS Jihlava inicializovali jednání. To se uskuteční v nejbližších týdnech a jeho výsledkem by měla být reorganizace soutěží starší a mladší přípravky v rámci OFS Jihlava již pro jarní část této sezóny. 

Pro Vás tak zatím máme pouze reportáž ze druhého turnaje starší přípravky, který se uskutečnil v neděli 20. září opět na hřišti v Telči.

trenér starší přípravky Jaromír Štancl k turnaji:

„Do nové sezóny vstoupili také mladí fotbalisté starší přípravky. Bohužel sezónu jsme začali až druhým kolem, jelikož první kolo naší třítýmové skupiny se neuskutečnilo, protože klub FSC Stará Říše nedorazil. Chování našich soupeřů ze Staré Říše se stává již takovou tradicí.
Druhý turnaj starších přípravek jsme odehráli v Telči. 
 
V prvním zápase jsme porazili Telč 10 : 5.  Za Třešť skórovali: Blagoy Vasilev 6, Hynek Šprincl 1, Daniel Smolík 2 a Viktor Krejčí 1.
 
Druhý zápas, i přestože jsme vedli 6 : 3, skončil remízou 6 : 6.  Branky Třeště: Blagoy Vasilev 5, Viktor Krejčí 1.
 
Vzhledem k nedostatku hráčů ročníků 2010 a 2011, jsme na soupisku pro tuto sezónu zařadili šikovné hráče mladší přípravky ročníku 2012 Vikiho Krejčího, Radima Polednu,  Petra Biskupa a Dominika Nerada. Za svoje výkony zaslouží v tomto turnaji pochvalu zejména Blagoy Vasilev, Vojta Lhotka, Viki Krejčí a Dan Smolík
 
Všichni kluci poctivě trénují a snaží se, aby se jejich fotbalové dovednosti neustále zlepšovaly.“
 
Za Slavoj Třešť v turnaji nastoupili: Vojta Lhotka – Hynek Šprincl, Honzík Polák, Dan Smolík, Peťa Biskup, Blagoy Vasilev, Maty Toth, Viki Krejčí, Domča Nerad a Alex Haberl.
 
Starší připravka v Telči (fotil Jaroslav Kříž st.)