Špatná karma před vápnem

Špatná karma před vápnem

TJ Slavoj Třešť – AFC Humpolec B

0 : 2 (0 : 0)

Podruhé za sebou na domácím hřišti se svým fanouškům uplynulou neděli 27. září 2020 představil A-tým mužů třešťského Slavoje. V rámci 8. kola I.A třídy Kraje Vysočina skupina A od 15:30 přivítali jeho hráči rezervu divizního Humpolce. Počasí bylo přívětivější, než měla o den dříve třešťská Benfica, a padesátka fanoušků (více jich dle nařízení Ministerstva zdravotnictví na stadion nesmělo) věřila, že to stejné bude i s výkonem jejich oblíbeného týmu.

První poločas začal náporem domácího celku. Svého soupeře zatlačili před vlastní šestnáctku a všichni věřili, že je jenom otázkou času, kdy obrannou hráz prolomí a otevřou gólový účet utkání. Bohužel před šestnáctkou soupeře jako by byla špatná karma, která doléhala na kopačky domácích fotbalistů. V tomto prostoru najednou přihrávky po zemi nenacházeli své adresáty a centrované míče létaly místo před branku soupeře ve většině případů až za ní. A když už se nějaký ten centr povedl, pak zaúřadovala důrazná defenzíva Humpolce a hráče Slavoje do zakončení nepustila. Teprve jedenadvacetiletý gólman Podoba, tak prakticky zasahovat nemusel. Jeho protějšek Pešta v brance Slavoje na tom byl podobně. Nebýt toho, že mu občas „půjčili“ balon obránci při kombinační rozehrávce, asi by ani nevěděl, s jakým míčem se hraje. První poločas tak skončil jasným vítězstvím v poměru 70:30 na držení míče, ale co je důležitější, na vstřelené branky 0:0.

Z pohledu nezaujatého diváka tak byla daleko zajímavější druhá půle. Hned v jejím úvodu, přesněji v 51. minutě, domácí fotbalisté ztratili míč před soupeřovou šestnáctkou. Hosté z Humpolce podnikli rychlý kontr po levém křídle. Maršíkův centrovaný míč sice dokázal v pádu vyboxovat gólman Pešta, ale pouze k nohám Kříženeckého, jenž tak pohodlně otevřel skóre. O pět minut později bylo pro domácí ještě hůře. Nepřesnou přihrávku svého spoluhráče hasil skluzem stopér Šimák a dobíhající hráč hostí se s velkou ochotou skácel k zemi. Pro hlavního rozhodčího, jenž to vše sledoval z úctyhodné vzdálenosti ze středového kruhu, bylo vše naprosto jasné- červená karta a Šimák jde předčasně do sprch. Hosté přesilovku využili hned za dalších pět minut. Opět po rychlém kontru, pro změnu po pravém křídle a následném centru zakončoval v tísni Maršík, pro kterého to byla už osmá trefa v sezóně. Nejvíce emocí vzbudila 70. minuta. Ve středu hřiště, u pomezní čáry, prakticky přímo před střídačkou Slavoje podstoupili tvrdý souboj domácí Fencík a hostující Žatečka. Na jeho konci se ocitl Fencík na zemi mimo hřiště a přes hranu obrubníku a soupeř přímo na něm. Čehož hostující Žatečka využil a ještě jednou Fencíka přitlačil k zemi. Jako Zoro Mstitel se do rozhodl svého spoluhráče bránit Nechvátal, přiběhl a do stojícího Žatečky se důrazně opřel rukama. Tuto nefotbalovou vložku ocenil hlavní rozhodčí dalšími kartičkami a po Šimákovi šli do sprch rovněž domácí Nechvátal a hostující Žatečka. Závěrečná čtvrthodinka už nic zajímavého nepřinesla, a tak Slavojáci poprvé v této sezóně na domácí půdě neskórovali a připsali druhou domácí prohru (poprvé to bylo v 1. kole s N. Rychnovem 2:3).

Branky: 51. Kříženecký Daniel, 63. Maršík Dominik 

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk – Janovský Aleš, Tomšů Václav

ŽK: 2:5

ČK: 2:1

Sestava: Pešta – Tausch, Šimák, Bečica, Ivan (80. Klaus) – Fencík (71. Kubát), Krejčí – Kantor, Mareš (60. Nechvátal), Šimek (55. Hartl) – Herkner