Trefit branku není problém, ale ...

Trefit branku není problém, ale …

TJ Slavoj Třešť B – TJ Sokol Jamné

1 : 1 (0 : 1)

V sobotu 26. září přivítala třešťská Benfica na domácí půdě v rámci 8. kola OP Jihlavska od 15:30 celek Jamného. Cíl měla rezerva Třeště jasný. Přerušit šňůru tří zápasů bez výhry a opět naplno bodovat. Navíc by se hodilo trochu si vylepšit skóre. Je sice fajn, že B-tým patří ve své soutěži k týmům co obdrželi nejméně branek, horší už ale je, že i k těm co jich nejméně vstřelili.

Vstup do utkání vypadal pro domácí pohádkově. Drželi míč, diktovali tempo hry a když se v 7. minutě řítil po míči za obranu Pavel Svoboda sám na hostujícího brankáře Čermáka, měla přijít třešnička na pomyslném dortu. Strážce svatyně Sokola byl ale proti, vrhl se Svobodovi pod nohy a jelikož tak učinil ještě mimo vápno, došel si pro červenou kartu. K následnému přímému kopu se postavil sám faulovaný a dobrým pokusem trefil pouze brankovou konstrukci. Hosté v oslabení hráli v pevném bloku, ze kterého pomocí dlouhých míčů podnikali rychlé brejky. Po jednom takovém se po centru z levého křídla prosadil Tlačbaba. Domácí fotbalisté i nadále dobývali obranný blok hostí, ale překonat jej se jim nevedlo. Ještě jednou si v první půli vytvořil Slavoj gólovou příležitost. Podruhé v zápase si Pavel Svoboda postavil míč k přímému volnému kopu. I tentokrát však Sokolu vypomohla branková konstrukce a do kabin tak odcházeli jeho hráči s hubeným vedením 1:0.

Do druhé půle nastoupila v domácích barvách hned dvojice nových tváří. Obraz hry to ale příliš nezměnilo. Za chladného větru a slabého deště přihlížela hrstka mrznoucích příznivců podobnému obrazu, který většinou přinášejí zápasy A týmu. Přesouvání míče z jedné strany hřiště na druhou, hledání skulinky v pevném bloku soupeře a občasné míče za obranu do kapsy kam nabíhají hráči ve snaze rychlostně vyzrát na nedobytný obranný val. Koncovka však byla problém (podobnost s A-týmem Slavoje je čistě náhodná – pozn. redakce). A tak, ačkoliv se domácí dostali hned k několika pokusům, jen párkrát musel hráč z pole, jenž nahradil vyloučeného brankáře, zasahovat. A svůj tým tak podržel. Na druhé straně musely trenérovi Slavoje Standu Petrovi nejednou šedivět vlasy, když Pavel Kubala jako poslední hráč na hřišti bránil blížící se katastrofě v podobě druhé branky. I Jakub Šebesta v domácí bráně musel občas natáhnout krok a zabránit tak hrozícímu nebezpečí. A tak to vypadalo, že Jamné i v deseti oloupí Třešť o všechny body. V samotném závěru ale přišla ještě jedna dobrá příležitost ze standardní situace. Míč si postavil Jaromír Svoboda a zpoza šestnáctky jej poslal za háčky na nekrytou stranu branky. Zaskakující gólman hostí mohl zpoza zdi pouze přihlížet. V závěrečné tříminutovce Slavoj zkoušel ještě zatlačit, šance už ale nepřišla, a tak utkání skončilo, pro oba týmy nečekanou ale spravedlivou, dělbou bodů. 

Branky: 87. Svoboda Jaromír – 20. Tlačbaba Petr

Rozhodčí: Novák Kamil – Kovář Jakub

ŽK: 2:3

ČK: 0:1

Sestava: Šebesta – Svoboda J., Novotný, Gregor (46. Kubala), Lašan – Vrátil, Novák, Gutwald, Svoboda P. (46. Kříž M.) – Hartl, Vondrák (70. Švejda)