Chce to přesnější mířidla

Chce to přesnější mířidla

TJ Slavoj Třešť B – TJ Sokol Puklice

0 : 1 (0 : 0)

V neděli 20. září 2020 čekalo třešťskou Benficu v rámci 7. kola OP Jihlavska utkání na domácím hřišti proti průběžně druhému týmu soutěže z Puklic. V posledních dvou kolech uhráli pouze bod, a tak chtěli před domácím publikem tento trend zvrátit.

Ještě před začátkem utkání musel domácí trenér kvůli nedochvilnosti hráčů trochu protočit sestavu. To ale nic neměnilo na samotném obrazu hry. Slavoj držel otěže utkání, tlačil se do zakončení a byl nebezpečnější. Hostující obraně dělal problémy především Pavel Svoboda a rychlonohý Tomáš Rod. První jmenovaný se však do zakončení příliš nedostával a ten druhý si vybíral střeleckou smůlu. Zhruba po půlhodině hry bylo ale horko na druhé straně. Hostující útočník se po centru od pomezní čáry ocitl úplně sám před nehlídanou svatyní Kuby Šebesty a všichni na hřišti i v hledišti už viděli míč v síti. Naštěstí pro Třešť však ani útočící hráč Puklic neseřídil svá mířidla správně a prázdnou branku přestřelil.

V druhé půli se obraz hry mírně změnil. Slavoj dominoval především ve středu hřiště, ale k zakončení se nedostával již zdaleka tolik jako v té první. Sokol potom spoléhal a hrozil z dlouhých odkopů a rychlých kontrů, které nakonec vyústili i ve vedoucí branku. V 65. minutě našel pod sebou levý křídelní hráč Puklic nikým nehlídaného Křišťála a ten nedal Šebestovi v domácí bráně obstřelem do spodního rohu brány žádnou šanci. Benfica mohla vzápětí zareagovat. Po centru Tomáše Roda na zadní tyči zakončil neobsazený Pavel Kubala a rozvlnil síť za zády strážce hostující svatyně. Bohužel pro Slavoj čárový rozhodčí zvedl praporek a poukázal tak nejspíše na ofsajdové postavení Luboše Hartla, který se do hry také zapojil ale na míč nedosáhl. Do konce utkání pak byli snad jedinou šancí Třeště rohové kopy. Největší mohl mít Jiří Gregor, před kterým ale ve 100% šanci míč tečoval Luboš Hartl a připravil tak Gregora o možnost zakončit. Protože Sokol zbytek zápasu zkušeně kouskoval hru taktickými fauly či střídáními, nedostala se Benfica v závěru k žádnému většímu tlaku a poprvé letos poznala hořkost porážky.

Zpřesnit svá mířidla a vrátit se na vítěznou vlnu mohou hráči Benfici hned za týden v sobotu 26. září v 15:30, kdy opět na domácí půdě přivítají celek z Jamného. Přijďte je proto podpořit ať mají tu správnou kulisu.

Branky: 65. Křišťál Martin

Rozhodčí: Terber Ondřej

ŽK: 1:4

Sestava: Šebesta – Lašan (46. Doležal M,), Svoboda J., Gregor, Veselý (75. Kříž M.) – Rod (70. Vrátil), Svoboda P., Gutwald, Lupač – Hartl, Kubala (59. Vondrák)