Rohové kopy a paráda na závěr

Rohové kopy a paráda na závěr

SK Telč – TJ Slavoj Třešť

2 : 3 (1 : 2)

Necelý týden poté, co na hřišti odvěkého rivala z Telče podlehl A-tým mužů Slavoje, došlo na stejném hřišti na další regionální derby. V sobotu 19. září 2020 dopoledne se na hřišti pod sokolovnou představili žákovské týmy třešťského Slavoje a místního SK. Jako první přišli na řadu s úderem 9. hodiny starší žáci.

Úvod utkání byl od obou celků opatrný a na první nebezpečnou akci si diváci museli počkat až do desáté minuty. Po sražené střele dostali hosté výhodu rohového kopu. Jeho exekuce se ujal Matěj Černoch a poslal jej přesně na hlavu na zadní tyči číhajícího Adama Novotného. Gólman SK na míč nedosáhl a osamocený Adam Novotný jej „koníčkem“ poslal do odkryté branky 0:1. Vyrovnat mohli domácí o chvíli později, ale proti byl Filip Daněk v brance Slavoje. Míč mířil k pravé tyči jeho branky, ale Filip tam byl včas a vytlačil míč do zámezí. V 18. minutě nedosáhl gólman Slavoje na centrovaný míč z pravého křídla a na zadní tyči číhající Špička pohodlně vyrovnal skóre. Přesto nakonec do kabin odcházeli spokojenější hosté. V poslední minutě první půle zahrávali další rohový kop. Ten sice obrana domácích odvrátila, ale pouze k Davidu Šťastnému, který jej hlavou uklidil kam patří 1:2.

Do druhého poločasu vystřídal hostující trenér Jiří Gregor gólmany. Do branky Slavoje se postavil Daniel Kousal a Filip Daněk se posunul do středu hřiště. Telčští starší žáci se od úvodního hvizdu druhé půle tlačili za vyrovnáním, ale obrana Slavoje pracovala dobře a do zakončení je příliš nepouštěla. Zaváhala až v 67. minutě, když při rohovém kopu nechala na zadní tyči nehlídaného Špičku, který tak i podruhé v zápase srovnal skóre. Už se schylovalo ke spravedlivé dělbě bodů, když tři minuty před koncem dostali hosté výhodu přímého volného kopu z uctivé vzdálenosti. Míč si postavil Filip Daněk a střelou z pětadvaceti metrů vymetl šibenici domácí branky 2:3. Ve zbývajících minutách už si žáci Slavoje vedení pohlídali a do soutěže si připsali další tři body. 

Branky: 18. a 67. Špička Martin – 10. Novotný Adam, 40. Šťastný David, 77. Daněk Filip

Rozhodčí: Hanzl Daniel

Sestava: Filip Daněk (41. Daniel Kousal) – Alex Kašpar, Adam Novotný, Jakub Němeček, Lukáš Melichar – David Le, Martin Cína, Tobiáš Franta, Matěj Černoch – David Šťastný, Rostislav Říha – střídali hokejově: Tomáš Gregor, Dominik Štancl, Filip Žádný a od 41. Filip Daněk