Potřetí v řadě trojka

Potřetí v řadě trojka

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Štoky

3 : 0 (0 : 0)

Nikoli v neděli, ale výjimečně již v sobotu 19. září 2020 se A-tým mužů Slavoje představil svým fanouškům na domácí půdě. V rámci 7. kola I.A třídy skupina A přivítali celek ze Štoků a zlepšeným výkonem chtěli dát zapomenout na týden starou porážku z derby v Telči. Na domácím hřišti se zatím Slavoji daří. V dosavadním průběhu soutěže zde zaznamenali nejprve dvě a poté dvakrát tři vstřelené branky. Tentokrát se však museli obejít bez svého nejlepšího střelce Štěpána Roda, jenž v týdnu podstoupil operační zákrok a do konce podzimní části sezóny už se na hřišti neobjeví.

V základní jedenáctce jej nahradil Martin Kantor a byl to právě on, kdo se již v první minutě postaral o první vzrušení před soupeřovou brankou. Po centru Mareše a sklepnutí Hartla mířil dělovkou na přední tyč, ale zasáhl pouze brankovou konstrukci. O pár minut později po křídelním průniku Herknera a přihrávce pod sebe zakončoval Mareš nad Uhlířovu branku. Vzápětí zakončoval zpoza šestnáctky Fencík, ale gólman Štok dokázal jeho pokus vytlačit mimo tři tyče. Poté úvodní tlak domácích trochu opadl, ale i nadále to byli oni, kdo diktoval tempo hry.  Do zakončení se postupně dostali Kantor, Mareš, Krejčí či dvakrát Šimek, ale bylo buď nepřesné nebo nedůrazné a strážce hostující svatyně neměl problém míč skrýt ve své náruči. Jeho protějšek v brance Slavoje Pešta se příliš nezapotil a zasahovat musel snad pouze jednou a to úspěšně. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Rovněž druhá půle začala náporem domácího týmu, ale tentokrát už s gólovou tečkou. Ve 47. minutě si na centrovaný míč Mareše naskočil těsně před soupeřovým brankářem Herkner a hlavou jej prodloužil za sebe mimo dosah Uhlíře 1:0. Neuběhlo ani deset minut a skóre se měnilo podruhé. Pěkná kombinační akce domácích po zemi vyústila v kolmici za obranu, kde došlo na souboj Herknera s vyběhnuvším gólmanem hostí. Křídelní hráč Slavoje však na dlouhou nohu dokázal míč posunout směrem na soupeřovu branku, kam si naběhl Hartl a doklepl jej do sítě. Po hodině hry více než stovce příznivců Slavoje zatrnulo. Po nenápadné akci hostí po levém křídle a přízemním centru míč propadla až do malého vápna Slavoje před Peštu, kde se najednou zjevil osamocený útočník Štok. I on byl zřejmě překvapen, že se míč dostal až k němu a tak v jasné pozici trefil pouze nohy ležícího gólmana domácího týmu. V závěrečné dvacetiminutovce opět zesílil tlak Slavoje a okolo hostujícího pokutového území bylo pořádné horko. Na hřiště se v dresu Slavoje dostal zkušený Michal Lovětínský a byl to právě on, kdo zařídil třetí branku v hostující síti. Okolo půlící čáry využil zaváhání dvojice stoperů, prohodil si míč mezi nimi a řítil se sám na Uhlíře, navíc podporován dvojicí Kantor (zleva) a Herkner (zprava). Před vybíhajícím gólmanem hostí posunul míč doprava a pro Herknera nebyl problém trefit opuštěnou branku.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes jsme se poprvé museli obejít bez Štěpána Roda, který zatím zaznamenal více než polovinu našich branek a jsem rád, že jej nahradili další naši ofenzivní hráči. Mrzí mě ale, že jsme se opět nevyvarovali chyb v defenzívě, ale naštěstí ani tu největší nedokázal soupeř potrestat.“

několik fotomomentek z utkání od Zuzky Bartuškové naleznete zde.

Branky: 47. a 75. Herkner Petr, 54. Hartl Luboš

Rozhodčí: Kubeš Petr – Holub Radim, Bouda Josef

ŽK: 2:1

Sestava: Pešta – Tausch, Šimák, Bečica, Šimek – Fencík, Krejčí – Herkner (84. Kubát), Mareš (75. Rod T.), Kantor (79. Lupač) – Hartl (69. Lovětínský)