Dvoutýdenní půst je u konce

Dvoutýdenní půst je u konce

SK Jiřice B – TJ Slavoj Třešť C

1 : 6 (1 : 3)

Poté co minulé dva týdny vyšli bodově naprázdno, chtěli hráči Celticu v sobotu 19. září v 15:30 na hřišti v Jiřicích naplno bodovat v utkání proti zdejšímu rezervnímu týmu. Tentokrát jim však v sestavě chybělo hned několik stálic a matadorů.

Vstup do utkání se lépe vydařil hostujícímu týmu, ale dlouhou dobu se mu nedařilo jej přetavit ve vedoucí branku. Celtic držel míč, diktoval tempo hry, ale v předfinální fázi vždy chyběla trocha přesnosti. Pak však přišla desetimutovka, která rozhodla celé utkání. Nejprve připravil po odražené střele Honzy Šmacha v 33. minutě Pavel Svoboda míč svému jmenovci Pavlu Kubalovi. Ten se s tím nemazal a propálil vše co mu stálo v cestě. O chvíli později si postavil Pavel Svoboda míč a z přímého kopu krásně vymetl pavučinku v domácí brance. A nakonec se po přihrávce Michala Vondráka prosadil střelou podél brankáře na bližší tyč Honza Šmach. Několik náznaků bylo i na druhé straně, ale brankář Slavoje Jindřich Jindřich, dobře četl hru a většinu akcí domácích spolu s obranou zastavil ještě v samotném zárodku. Kapituloval až v 44. minutě, když se po centru a teči domácí obrany prosadil Křepinský.

Druhá půle nepřinesla mnoho změn. Celtic stále dominoval hře, držel balón, ale ne vždy dobře vyřešil situaci okolo soupeřova velkého vápna. V 53. minutě si však naběhl za obranu Josef Herkner a tváři v tvář brankáři Jiřic si došel pro pokutový kop. Bohužel protentokrát nebyla přítomna stálá opora týmu a expert na tyto situace Lubomír Veselý. Míč si proto postavil Pavel Svoboda a navýšil vedení Slavoje. O pár minut později vystihl rozehrávku hostí Jiří Gregor a posunul míč na Honzu Vrátila. Ten vyslal na zteč Pavla Svobodu, který nesobecky našel osamoceného Michala Kříže. Mladý útočník Slavoje pak i s notnou dávkou štěstí prostřelil betony domácího brankáře. Hosté uzavírali skóre v samotném sklonku utkání. Po krásné kombinační akci na jeden dotek v pořadí Jiří FencíkHonza Šmach Pavel Kubala se opět Honza Šmach ocitl před brankářem domácích a uklidil míč do domácí branky. Hráči Jiřic sice v průběhu druhé půle jednou rozvlnili síť za zády Jindry Jindřicha, ale jejich vlastní pomezní jim branku odepřel pro ofsajdové postavení. A tak se C tým Třeště po dvoutýdenním půstu opět může radovat z vítězství.

Branky: 44. Křepinský Vojtěch – 33. Kubala Pavel, 37. a 54 (p.k.) Svoboda Pavel, 39.a 90 Šmach Jan, 58. Kříž Michal

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: 1:0,

Sestava: Jindřich Jindřich – Zbyněk Růžička, Stanislav Bartušek, Jiří Fencík, Miroslav Fencík, Jiří Gregor, Pavel Svoboda, Kubala Pavel, Michal Vondrák, Josef Herkner, Jan Vrátil – hokejově střídali: Jan Šmach, Michal Kříž