Festival neproměněných příležitostí

Festival neproměněných příležitostí

TJ Slavoj Třešť B – FSC Stará Říše B

1 : 1 (1 : 1)

V sobotu 5. září v 16:00 hod, tedy o půl hodiny dříve než před týdnem čekalo na B tým Slavoje další utkání Okresního přeboru Jihlavska na domácí půdě. Naše mužstvo prozatím v soutěži vždy zvítězilo (byť o jedinou branku) a fanoušci určitě očekávali výhru i v duelu s rezervou divizní Staré Říše. A jak viděl průběh tohoto jistě zajímavého utkání jeden z protagonistů a opora týmu Pavel Kubala?  Přinášíme Vám v následujícím reportu.

Na světelné tabuli svítí první minuta a bohužel pro nás chybuje domácí obrana, hosté toho využívají a střelou z 20 metrů nás trestá Pinc. Říše vede 1:0. Takový začátek nečekal asi nikdo, hlavně ne hráči, kteří by v tu chvíli raději začínali zápas až o tu již zmíněnou půl hodinu déle. Zápas pokračuje dál a prvních 20 minut to vypadá, že další kdo navýší skóre bude opět Říše. Proti ale je Pavel Svoboda, který po krásné přihrávce od Filipa Nechvátala přebírá míč, prochází zlehka obranu hostí a kolem brankáře tvrdou střelou srovnává ve 29. minutě skóre na 1:1. Od té doby už je vidět na našich hráčích, že chtějí brát pouze tři body a přebírají otěže utkání. Zcela jednoznačně určují tempo hry a jen otázkou času, kdy se bude měnit skóre v jejich prospěch. Ještě do poločasu si vytvoří několik šancí, nejprve Jan Šmach provětrá po pravé straně obranu soupeře, ale zakončení je hodně nepřesné a končí na lapači. Dalšími kdo zkouší své střelecké umění, bohužel neúspěšně jsou Luboš Hartl a Filip Nechvátal. Do poločasu se skóre nemění a do kabin se tak odchází za nerozhodného stavu 1:1.

V jakém stylu skončil první poločas v takovém začal i ten druhý. Tedy míč většinou na kopačkách našeho týmu a kvanta dalších gólových příležitostí. Nejprve Tomáš Rod, který vystřídal Luboše Hartla, dostává balony za obranu hostí, asi 3x jde sám na brankáře, když pokaždé zvládne utéct obraně o několik metrů, ale bohužel mu chybí myšlenka v zakončení. Poté má další velkou příležitost střelec vyrovnávací branky Pavel Svoboda. Projde po pravé straně přes obranu soupeře. Už stojí sám před gólmanem, ale ten jeho šanci likviduje. V 87. minutě dochází k faulu ve vápně, právě na několikrát zmiňovaného Pavla Svobodu a rozhodčí nařizuje pokutový kop. Penaltu si bere na starost bratr faulovaného, Míra Svoboda. Umístěná střela k pravé tyči postrádá tvrdost a gólman hostí zachraňuje bod. A protože se v úplném závěru neprosazuje ani hostující Matyáš Kříž, berou oba soupeři z tohoto utkání po bodu.

hráč B-týmu Pavel Kubala k zápasu:

„Škoda, mohli jsme brát 3 body, ale Mírovi se nedá neproměněná penalta vyčítat. Měli jsme proměnit šance, které jsme si vytvořili a kterých rozhodně nebylo málo. Zápas jsme mohli v klidu vyhrát 5:0 a bylo hotovo.“

Branky: 29. Svoboda Pavel – 1. Pinc Jakub

Rozhodčí: Šíma Nikolas – Liška Zbyněk, Křížová Adriana

ŽK: 3:2

Sestava: Šebesta – Budíček, Svoboda J., Gregor, Pittner – Šmach (64. Vondruška), Nechvátal, Klaus (60. Kubala), Vrátil, Svoboda P. – Hartl (46. Rod T.)