Výsledek je pro hosty krutý

Výsledek je pro hosty krutý

TJ Slavoj Třešť – Sokol Košetice

3 : 0 (1 : 0)

Podruhé v této sezóně, v neděli 23. srpna 2020, se představili svým fanouškům na domácí půdě fotbalisté A-týmu mužů třešťského Slavoje. Premiéru však zažila nově vybudovaná krytá tribuna pro zhruba stovku diváků, která fotbalovému areálu v ulici Josefa Hory scházela. Za výrazné finanční podpory Města Třešť a TJ Slavoj Třešť v rekordně krátkém čase tribunu zhotovila firma KOOL Trading, spol. s r.o. ve spolupráci s firmou Technické služby Třešť, spol. s r.o. Děkujeme a věříme, že fanouškům bude dobře a dlouho sloužit. Ale zpět k utkání.

První poločas otevřela příležitost hostí, ale strážce třešťské svatyně Pešta byl pozorný. V osmé minutě se poprvé ukázal rychlík Herkner, ale Peštův protějšek dokázal jeho pokus odvrátit na rohový kop. Po něm hlavičkoval Lupač nad soupeřovu branku. O pár minut později po centru Herknera hlavičkoval Lovětínský, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V dalším průběhu byli sice domácí fotbalisté více na míči, ale vyloženou gólovku si nevytvořili. Té se v úplném závěru poločasu dočkali hosté z Košetic, po zbytečné ztrátě míče domácích ve středu hřiště. Brankář Pešta však dokázal míč odvrátit na roh a po jeho rozehrání a zisku míče přišel rychlý kontr Slavoje. Lovětínský posunul míč Ivanovi, který dobře viděl v rychlém náběhu Herknera. Ten míč zatáhl po pravém křídle a předložil svému parťákovi v útoku Štěpánu Rodovi. Elitní střelec Slavoje nezaváhal a uklidil míč do odkryté branky. Prakticky vzápětí hlavní rozhodčí Fabeš ukončil první dějství.

Do druhé půle vstoupili hosté jako uragán a prvních deset minut na hřišti dominovali. Vrhli všechny své síly do útoku a na dlouhou dobu se usídlili na útočné polovině. Hned ve 47. minutě čelila obrana Slavoje v čele s brankářem Peštou obrovskému závaru, ale ani na čtvrtý pokus se hostům nepodařilo protlačit míč do sítě. O deset minut později zahodil obrovskou příležitost útočník Sokola, když nedokázal usměrnit přihrávku svého spoluhráče do odkryté branky. Domácí se z tlaku vymanili po hodině hry. Nejprve po dobrém průniku zahrozil Štěpán Rod, ale mířil těsně vedle. V 69. minutě se po rohovém kopu Lovětínského dostal ke střele zpoza šestnáctky Ivan, ale jeho pokus dokázal Jíša v brance Košetic vytlačit nad branku. Následoval další rohový kop, který tentokrát Lovětínský posadil přesně na hlavu Štěpána Roda 2:0. Uběhly pouhé dvě minuty a na hostující branku se řítil osamocený Kantor. V šestnáctce soupeře si ale míč příliš předkopl a Jíša ho skryl ve své náruči. V tu samou chvíli byl Kantor naprosto zbytečně poslán k zemi vracejícím se obráncem a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Krejčí a s přehledem zařídil tříbrankové vedení. V závěru se ještě dvěma skvělými zákroky blýskl Pešta, ale míč za svá záda nepustil. 

trenér Zdeněk Derganz k zápasu:

„Věděli jsme, že hosté budou fotbaloví a čekali jsme vyrovnané utkání. V první a vlastně i ve druhé půli nás několikrát podržel gólman. Důležitá byla naše branka do šatny a pak to, že jsme přečkali drtivý nástup hostí do druhé půle. S přibývajícím časem však fyzicky odpadali a my přidali gólovou pojistku. Výsledek je pro nás jednoznačný, ale pro hosty až příliš krutý“

Branky: 45. a 70. Rod Štěpán, 73. Krejčí Michal (pen.)

Rozhodčí: Fabeš Roman – Beseda Petr, Šíma Nikola

ŽK: 0:1

Sestava: Pešta – Lupač, Bečica, Fencík, Tausch – Lovětínský (80. Nechvátal), Krejčí – Ivan (74. Rod Tomáš), Mareš (30. Kantor), Rod Štěpán (87. Budíček) – Herkner (65. Hartl)