Padlo 5 branek, přesto se body dělily

Padlo 5 branek, přesto se body dělily

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Třešť

1 : 1 (1 : 0)

Téměř přesně po roce se v neděli 16. srpna představili třešťští fotbalisté v soutěžním utkání na hřišti FK Bohemia Světlá nad Sázavou. Loni 1. září si po velmi dobrém výkonu, ale přímo tragické koncovce odsud odvezli porážku 4:1 (psali jsme zde). Tentokrát bylo ale všechno jinak.

Po úvodním oťukávání se do první šance dostali hosté. Tausch vysunul Herknera, ale jeho střílený centr dokázala obrana Světlé odvrátit těsně před nabíhajícím Rodem. O pár minut později nastal zmatek v obraně Slavoje, když ani na několik pokusů nedokázala odvrátit míč do bezpečí. Ten nakonec padl k nohám Teslíka, který křížnou přízemní střelou poslal svůj tým do vedení. Srovnáno mohlo být o tři minuty později. Rychlý náběh Štěpána Roda a následný přízemní centr pod sebe zakončoval osamocený Mareš. Jeho střelecký pokus však pouze orazítkoval břevno domácí branky. V dalším průběhu první půle měli více ze hry fotbalisté FK Bohemia a dokonce se jim podařilo dvakrát překonat hostujícího gólmana. Naštěstí pro Slavoj jim gólovou radost zkazil zdvižený praporek pomezního. V závěru poločasu zahrozil dvakrát Herkner, nejprve to bylo po rychlém odkopu hostující obrany a poté po následném rohovém kopu. V obou případech jej vychytal gólman Karban. Ten kapituloval až těsně před přestávkou, ale ani tuto trefu rozhodčí neuznal pro ofsidové postavení hráče Slavoje.

Druhý poločas už tolik bohatý na góly (i když většinu neuznaných) nebyl. Více ze hry měli hosté, ale domácí obrana v čele s brankářem Karbanem dlouho odolávala. Do pokutového území Světlé letělo z křídelních prostorů případně z rohových kopu hned několik nebezpečných centrů, ale do zakončení se hráči Slavoje probili jen minimálně, a když, tak bylo nepřesné. Nejblíže ke vstřelení branky byl Mareš, ale když jeho přízemní střela trefila do ruky v pokutovém území ležícího protihráče, marně se hosté dožadovali pokutového kopu. Oba celky postupně vystřídali trojici fotbalistů, ale obraz hry se příliš nezměnil. Přibližně čtvrthodinky před koncem vystihl Bečica autové vhazování domácích u půlící čáry a posunul míč dopředu na Herknera. Útočník Slavoje byl sice k brance zády, ale periferně viděl v dobrém náběhu svého spoluhráče. Z otočky poslal přesnou kolmici mezi stopérskou dvojicí Světlé a Štěpán Rod se z pravé strany řítil sám na Karhana. Elitní střelec, jenž dva roky sbíral zkušenosti v divizní Polné, nezaváhal a přízemní střelou zařídil pro hosty vyrovnání. V poslední minutě se ještě sám na domácího brankáře řítil střídající Tomáš Rod, ale jeho pokus mířil těsně vedle pravé tyčky. Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího se taky oba celky musely spokojit s bodem.

Několik vybraných fotomomentek z utkání od domácího fotografa Aloise Pospišila naleznete zde.

Branky: 12. Teslík Matěj – 76. Rod Štěpán 

Rozhodčí: Vašíček Jaroslav – Hána Samuel, Tomšů Václav

DFA: Beneš Jaroslav

ŽK: 2:4

Sestava: Pešta – Lupač, Bečica, Fencík, Tausch – Lovětínský, Krejčí (56. Hartl) – Ivan (66. Rod Tomáš), Mareš, Rod Štěpán, – Herkner (84. Klaus)