První půle rozhodla

První půle rozhodla

TJ Slavoj Třešť B – TJ Cejle

2 : 1 (2 : 1)

Sezóna 2020/2021 respektive její podzimní část začala a na domácím hřišti ji zahájila třešťská Benfica když v sobotu 08. srpna na svém “letišti“ přivítala jednoho z odvěkých rivalů tým TJ Cejle.

To co Slavoj zdobilo loňský podzim, tedy dobré vstupy do utkání, mu vyšlo i v prvním utkání nové sezóny. Na tabuli svítila 5. minuta a poslední opozdilci ještě ani nedorazili na stadión, když si Pavel Svoboda našel krasný míč za obranou a přeloboval vyběhnuvšího Lačného. Ve 12. minutě mohlo být pro domácí ještě veseleji. Hostující Křížek si počínal při bránění Pavla Svobody často za hranou pravidel a tentokrát to vypadalo na jasný pokutový kop. Píšťalka hlavního rozhodčího Kalaše však zůstala němá. Naopak na druhé straně v 18. minutě po hlavičkovém souboji a faulu bránícího Gregora se již rozezněla. Pokutový kop zahrával Bednařík a s notnou dávkou štěstí překonal domácího Šebestu, který si na míč sice sáhl, ale mimo tři tyče jej vytěsnit nedokázal. Z vyrovnávací branky se Benfica vcelku rychle oklepala a i nadále byla nebezpečnější. Z přímých kopů hrozil Pavel Svoboda, po pravé straně Šmach a asi největší tutovku nedotáhlo do konce duo Gregor jehož střelu hosté pokryli a pravě Šmach jenž nezkrotil skákavý míč a minul poloprázdnou bránu. V samotném závěru první půle pak za obranu naběhl Novák a ještě před vybíhajícím Lačným naservíroval na zlatém podnose míč Michalu Křížovi, který uklízel do odkryté brány. 

Po poločasové přestávce se na hřiště dostal zkušený kanonýr Vondrák. Za parného počasí přihlížela asi padesátka fanoušků spoustě příležitostí. Zatímco Slavoj kontroloval hru a snažil se vykombinovat soupeře či ho překonat míči za obranu na rychlá křídla, Cejle stejně jako v první půli spoléhala především na standardní situace, dlouhé auty od házenkáře Havla a rychlé brejky, které však stoperská dvojice Jaromír Svoboda a Gregor s přehledem zastavovala. Benfica byla stejně jako v první půli častěji na balónu, často se dostávala do blízkosti Lačného svatyně, ale na poslední chvíli mnohokrát vymýšlela přihrávku do prázdné brány. Střely ze střední vzdálenosti pak většinou hostující obrana tečovala na rohové kopy, ale ani ty pojišťující třetí branku nepřinesly. Za zmínku tak stojí pouze tvrdý pokus Vrátila, který však trefil ze střední vzdálenosti pouze prostředek branky. Jak s přibývajícím časem docházeli síly začal se Slavoj čím dál více soustředit na obranu a to se mu mohlo ke konci utkání vymstít. Po dlouhém autu vypadl na přední tyči Šebestovi míč z rukavic a Cejle již se radovala ze srovnávací branky. Rozhodčí Kalaš však jejich radost záhy přerušil, když odpískal útočný faul. Domácí příznivci a hráči Slavoje se tak mohou radovat ze tří bodů po hubeném vítězství 2:1. Slovy trenéra Stanislava Petra je však potřeba dodat, že třešťská rezerva úvodní utkání zvládla a do sezóny vstoupila vítězně a to je to důležité.

Branky: 5. Svoboda Pavel, 40. Kříž Michal – 19. Bednařík Martin (pen.)

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Musílek Daniel, Vokurka Šimon

ŽK: 1:2

Sestava: Šebesta – Pittner, Svoboda J., Gregor, Lašan (77. Doležal M.) – Šmach, Vrátil, Novák., Svoboda P. – Kubala (62. Vondruška), Kříž M. (46. Vondrák)