Bitva brankářů v Třešti

Bitva brankářů v Třešti

I přes všechna letošní omezení, která souvisela s celosvětovou pandemií koronaviru, proběhl v Třešti v neděli 14. června již 4. ročník soubojů v brankářských válkách v rámci Dne brankářů pod hlavičkou Just4keepers.

Just4keepers nebo také J4k je fotbalová brankářská škola, kterou založil v roce 1999 v Anglii Ray Newland a nyní působí ve více než 30 zemích napříč 5 kontinenty. Žádná jiná brankářská škola se nemůže pochlubit takovými výsledky jako J4k. Touto brankářskou školou prošla řada mladých nadějných gólmanů, kteří v současnosti chytají v těch nejprestižnějších fotbalových ligách na světě. Kromě Dne Brankářů pořádá J4k každoročně řadu Brankářských kempů. Jeden z nich se již tradičně koná i v Třešti, letos od 20. do 23. července.

Den Brankářů se pořádá každý rok pouze na jednom místě v České republice. V Třešti se tato akce uskutečnila již po třetí v řadě, tedy pokaždé mimo úvodního ročníku. Letos však dlouho nebylo jisté kdy, jak a zda vůbec proběhne. Nakonec se díky vládnímu uvolňování bezpečnostních opatření podařilo na poslední chvíli najít vhodný termín. I přes krátký čas k registraci si do Třeště našlo opět cestu kolem stovky mladých brankářů.

Ti se proti sobě postavili v bitvách 1 na 1 v 5 kategoriích (2011 a mladší, 2009 – 2010, 2007 – 2008, 2005 – 2006 a 2004 a starší). Napínavým soubojům přihlíželi a povzbuzovali mimo jiné i patron celé akce, bývalý legendární český fotbalový brankář a opora anglického West Ham United Luděk Mikloško, nebo třebíčský rodák Ondřej Mastný, který je členem Akademie Manchester United. Jedním z účastníků pak byl 16-letý Radek Vítek, který letos na jaře přestoupil z Olomouce rovněž do Manchesteru United.

Mezi soutěžícími brankáři nechyběla ani trojice talentů z Třeště. Tomáš Gregor se ve své kategorii probojoval do čtvrtfinále. Adamu Pokornému, pak těsně uniklo finále, ale nakonec vybojoval krásné třetí místo. Nejmladší s trojice Matěj Svoboda pak ve své kategorii dosáhl na celkové vítězství. Všem třem tímto gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do budoucna.

Více informací o brankářské škole J4k a akcích, které pořádá naleznete zde.

Vítěz dostal kromě brankářského vybavení i sladkou odměnu.