Podvanácté a přece poprvé

Podvanácté a přece poprvé

K silvestrovskému dopoledni v Třešti již řadu let neodmyslitelně patří fotbalové klání příznivců obou pražských S. V poslední den kalendářního roku se fanoušci obou nesmiřitelných rivalů sešli již podvanácté a přesto to  bylo poprvé. Zatímco předchozích jedenáct derby se odehrálo na malé umělce v Barvířské ulici, tentokrát bylo jeho dějištěm hřiště s umělou trávou III. generace ve fotbalovém areálu TJ Slavoj Eurotech Třešť na ulici Josefa Hory.

Na obou stranách hrací plochy stála řada současných či bývalých fotbalistů Slavoje včetně svých největších hvězd. Michal Lovětínský v sešívaném či Vojta Hron v rudém dresu patřili opět k tahounům svých týmů, které byly doplněny i několika mladíky, pro něž to byla vůbec první účast v silvestrovském derby. Utkání, rovněž premiérově, rozhodoval v pozici sudího příznivec dalšího celku Fortuna ligy, jenž navíc stojí mezi oběma pražskými S, viktorián Adam Pokorný

Sešívaní se brzy dostali do dvoubrankového vedení, ale fanoušci letenských převzali iniciativu, vývoj utkání otočili a postupně přidávali další branky. Až v úplném závěru první půle dokázali fanoušci Slávie přidat třetí přesnou trefu a stanovili tak poločasový výsledek na 8:3 pro příznivce Sparty.

Po změně stran to naopak byli sešívaní, kterým se povedl stejný husarský kousek a osmi brankami vrátili vedení na svou stranu. Přestože příznivci „Rudých“ v závěru mocně dotahovali, na tíženou remízu nedosáhli. Podruhé v řadě tak zvítězili příznivci týmu z Edenu, tentokrát v poměru 11:10 a srovnali historickou bilanci na 3 vítězství a 3 porážky. Ve zbývajících šesti kláních se oba celky rozešly smírně.

Po utkání si všichni aktéři přátelsky potřásli rukama, popřáli si vše nejlepší do nového roku a společně se vyfotili. Poté došlo i na přání a poděkování přihlížejícím divákům, kterých si i do fotbalového areálu našlo cestu více než čtyři desítky. Fotbalisté jim na oplátku slíbili, že se zde za rok opět sejdou, tentokrát již na 13. silvestrovském derby.

Pro ty z Vás, kteří si o silvestrovském dopoledni nenašli na fotbalové hřiště v ulici Josefa Hory cestu (a nejen pro ně) nabízíme pár fotopostřehů od Zuzky Bartuškové a Gábiny Novákové zde.