V okrese začalo jaro už na podzim

V okrese začalo jaro už na podzim

FC Bítovčice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

1 : 4 (1 : 2)

Podzimní část fotbalové sezóny je v Kraji Vysočina i v okrese Jihlava kompletně za námi, přesto ještě o uplynulém víkendu mohli fanoušci třešťského Slavoje vidět své fotbalisty v akci. Okresní fotbalový svaz Jihlava totiž již před začátkem sezóny rozhodl, že v rámci okresních soutěží mužů se bude předehrávat první jarní kolo. Toto rozhodnutí se týkalo Benficy, a tak v sobotu 9. listopadu 2019 dopoledne její hráči sehráli soutěžní utkání na hřišti v Bítovčicích. 

Domácí chtěli odčinit drtivou porážku z prvního letošního vzájemného měření sil na hřišti v Třešti (0:9 – psali jsme zde) a do svého soupeře se pořádně zakousli. Dobře napadali rozehrávku hostí a jakmile to bylo jen trochu možné, tlačili se do zakončení. Po zásluze tak šli po deseti minutách do vedení. Vondruškou vyražený míč uklidil bítovčický Matula přesně k tyči. Hosté z Třeště se spoléhali na dvojici rychlých útočných hrotů Pavel Svoboda – Petr Herkner. Bohužel na podmáčeném terénu (hrálo se za stálého deště) se často potýkali s nepřesností svých pasů za obranu, které tak povětšinou sbíral domácí brankář Chvátal.  Poprvé dostal přesný míč za obranu Pavel Svoboda v 16. minutě a tváří v tvář Chvátalovi jej předložil před opuštěnou branku svému parťákovi z útočné dvojice Herknerovi, jenž pohodlně vyrovnal skóre utkání. Deset minut před přestávkou si oba své role vyměnili a do odkryté branky se trefil Pavel Svoboda. Vysoko z tribuny se sice, stejně jako v prvním případě ozývalo hlasité „Ofsajd, pískej to“, ale praporek zkušeného pomezního zůstal dole, a tak Benfica ještě do přestávky vývoj utkání otočila.

Do druhého poločasu domácí fotbalisté nastupovali s jediným cílem. Uhlídat dvojici hostujících útočníků a neinkasovat a bude-li to jen trochu možné, vytvořit si nějakou příležitost na vyrovnání. Bohužel toto předsevzetí vzalo za své hned po pěti minutách druhé půle. Pavel Svoboda utekl obraně domácího celku a kolem Chvátala navýšil vedení Slavoje. Po hodině hry se to samé povedlo i Herknerovi, ale jeho pokus skončil pouze na tyčce soupeřovy branky. Vzápětí se do obrovské příležitosti dostali také hráči Bítovčic. Vondruška ale nepříjemnou střelu domácího hráče dokázal vyrazit. Následnou dorážku dobíhajícího útočníka na brankové čáře odhlavičkoval do bezpečí Míra Svoboda. Naposledy se skóre měnilo dvacet minut před koncem. Pavel Svoboda si, jako už poněkolikáté, naběhl za domácí obranu, dostal pěkný míč a pod vybíhajícím Chvátalem jej potřetí v utkání poslal do sítě. Další branku už hrstka promrzlých diváků neviděla a tak třešťská Benfica vstoupila do jarních bojů vítězstvím na hřišti soupeře v poměru 1:4.

Branky: 11. Matula Daniel – 16. Herkner Petr, 34. 50. a 69. Svoboda Pavel 

Rozhodčí: Žaloudek Marek – Žaloudek Patrik, Gavallér Filip

ŽK: 3:1

Sestava: Vondruška – Doležal J., Novák, Gregor (69. Vondrák), Lašan – Kříž M. (46. Pešta), Gutwald, Svoboda J., Lupač (62. Kubala) – Svoboda P., Herkner