Kulich a přetahovaná o střelce utkání

Kulich a přetahovaná o střelce utkání

SK Pavlov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 8 (2 : 3)

Když nebudeme počítat následující sobotní jarní předehrávku na hřišti v Bítovčicích, pak na fotbalisty třešťské Benficy čekalo minulou neděli 03. 11. 2019 poslední kolo podzimní části sezóny. I když ani to vlastně není pravda, protože dle rozpisu soutěží OFS Jihlava se jednalo o odložené kolo první. Pravdou ale je, že fotbalisté B-týmu Slavoje se představili na hřišti posledního celku Okresního přeboru v Pavlově s jasným cílem prolomit pětizápasovou šňůru bez výhry (3 porážky a 2 remízy). Poslední tříbodový zisk se datuje na 21. září (doma 3:1 s Lukami B).

Trenér hostí Standa Petr udělal několik změn v základní jedenáctce. Při absenci Císaře, či Šebesty se do branky postavil Vondruška, obrannou čtveřici vyztužil Jakub Novotný a Míra Svoboda se vysunul do středové řady. Domácí vstoupili do utkání opatrně, naopak hosté se snahou o tlak na soupeřovu branku. V 6. minutě si pas za obranu Pavlova přebírá Pavel Svoboda a podél gólmana otevírá skóre. Už o dvě minuty později, po rychle vhozeném autu, uniká po levém křídle Kříž. Jeho nepovedený centr levačkou propadne mezi dvěma bránícími hráči a Šmach již s rukama nad hlavou jej uklízí do odkryté branky. Stejný hráč v 17. minutě navyšuje už na 3:0 a pavlovští vypadají na ručník. Třígólové vedení však hosty uspokojilo, polevili a nechali hrát domácí. Hlavně dvojice Mařík, Hudec zle zatápěla svojí rychlostí zadním řadám Třeště a zkušený Petráš ze středu hřiště řídil jejich hru. Fotbalisté Pavlova se do poločasové přestávky prosadili pouze dvakrát, a tak i díky Vondruškovi odcházeli do kabin o gól spokojenější hosté.

Úvod druhého poločasu byl od obou týmů velice opatrný. Nikdo nechtěl udělat chybu a dostat tak soupeře na koně. Téměř po hodině hry si za obranu domácích naběhl Pavel Svoboda, dostal přesný pas a na zadní tyč navýšil vedení Benficy. Svou druhou brankou v utkání spustil přetahovanou o střelce utkání. Domácí fotbalisté znervózněli a začali kazit přihrávky. Dobře napadající hosté tak získávali spoustu míčů již na polovině soupeře. V 68. minutě vyslal Pavel Svoboda na zteč Šmacha a ten ve svém kulichu, který si pro druhý poločas přioblékl, završil hattrick. O sedm minut později to byl naopak sám Pavel Svoboda, kdo si před vápnem navedl míč, jako již tolikrát předtím, ale tentokrát nefaulován zakončoval zpoza šestnáctky a rovněž on zaznamenal hattrick. Tou dobou již domácí působili naprosto odevzdaným dojmem. Dvě branky hlavou ještě vykouzlil kulich Šmacha, a o kosmetickou úpravu výsledku se pět minut před koncem postaral domácí Fortelný. 

Útočník Benficy Pavel Kubala nám k utkání řekl:

„Místy kostrbatou hru našeho týmu střídaly i světlé okamžiky, na které se dalo dívat. Pěkné kombinační akce buď končily gólem, v zámezí nebo domácí tým podržel gólman Lukáš Salus. Kdyby utkání skončilo 7:15, asi by se nikdo nemohl divit, protože obrovské brankové příležitosti se střídaly na obou stranách. Pro nás jsou hlavně důležité 3 body. Třeba nás odrazí ode dna a prolomíme smůlu, která se nás teď drží.“

Branky: 21. Mařík Martin, 39. Hudec Jan, 86. Fortelný Pavel –  8., 17., 68., 78. a 82. Šmach Jan, 6, 57. a 75. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Vokurka Šimon, Kovář Jakub

ŽK: 1:0

Sestava: Vondruška – Doležal, Gregor, Novotný J. (68. Novák), Lašan – Šmach, Gutwald, Svoboda J., Kříž M. (56. Pešta A.) – Kubala (63. Vondrák), Svoboda P.