Telč neuhlídala Herknera

Telč neuhlídala Herknera

SK Telč – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 4 (0 : 2)

Podzimní část sezóny v krajských a okresních fotbalových soutěžích se chýlí ke svému konci. Mládežnické týmy třešťského Slavoje a také matadoři z Celticu již mají pro letošek dohráno A a B- tým mužů čekalo o uplynulém víkendu, přesněji v neděli 3. listopadu, odložené první kolo. Svěřence trenéra Derganze tak na závěr podzimu čekalo třaskavé derby nesmiřitelných rivalů. Od 14-ti hodin se totiž představili na hřišti v Telči.

Do utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté. Už v první minutě dostali výhodu přímého kopu. Na centrovaný míč si naskočil nepokrytý Kudláček, ale hlavou mířil mimo tři tyče. O pár minut později po zisku míče ve středu hřiště a rychlé přihrávce na nabíhajícího Nerada zvonilo břevno Peštovy branky. Hosté poprvé zahrozili v 10. minutě. Centrovaný míč Lupače z levého křídla minul Mareš a následnou hlavičku Kantora dokázal Misař vyrazit. Míč se však po přihrávce Fencíka dostal znovu k Lupačovi a jeho další centr uklidil na zadní tyči číhající Herkner do protipohybu gólmana Telče. Po půlhodině hry se domácí fotbalisté dožadovali pokutového kopu za ruku Fencíka ve vápně. Záložník Slavoje si ve snaze odkopnout míč do bezpečí nastřelil vlastní ruku a penalta se tak nepískala. Pět minut před poločasovou přestávkou se po pravém křídle protáhl kolem domácího obránce Kantor a jeho střílený centr zakončil na bližší tyči Herkner přímo pod víko domácí branky.

Druhá půle začala pro hosty nejlépe jak mohla. Dlouhé autové vhazování Tausche dokázal v pokutovém území domácích poslat opět Herkner mimo dosah gólmana Misaře a zaznamenal svou třetí branku v utkání. Fotbalisté domácího SK se ale nevzdávali. Zhruba po hodině hry se po zisku míče ve středu hřiště dostal na dostřel Peštovy branky hrající trenér Telče Nerad, ale jeho pokus mířil až někam na ochozy. O pár minut později předvedli hosté pěknou kombinační akci až od vlastní branky. Míč putoval po ose KřížKantorMarešIvan – Herkner. Poslední jmenovaný pak v těžké pozici mířil počtvrté přesně a s domácími to vypadalo opravdu špatně. Přesto nevzdali. V 71. minutě po Kudláčkem centrovaném míči do pokutového území, zakončoval osamocený domácí hráč, ale Pešta vynikající robinsonádou vyrazil míč na rohový kop. Snížení se telčští fotbalisté dočkali až čtvrthodinky před koncem. Kudláček obešel z pravého křídla u brankové čáry Ivana a poslal míč před branku. Ve vápně Žákovský přetlačil Tausche a v pádu zakončil na bližší tyč 1:4. Definitivní podobu výsledku dal v 87. minutě po centru střídajícího Lacka hlavou Jančo.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Utkání s tímto soupeřem mají vždy svůj náboj a výbornou diváckou kulisu. Z dlouhodobého hlediska se nám proti Telči daří, vždyť poslední porážku jsme si připsali na jaře 2016. V dalších třech sezónách jsem čtyřikrát zvítězili a dva duely skončily nerozhodně. A i tentokrát jsme si věřili. V úvodu jsme přežili dvě šance domácích a vzápětí jsme hned ze své první příležitosti šli do vedení.  Další branky v závěru prvního poločasu, respektive v úvodu toho druhého rozhodly. Malinko mě mrzí polevení v koncentraci při defenzívě v závěru utkání, což soupeři umožnilo korigovat výsledek“

Branky: 77. Žákovský Lumír, 87. Jančo Josef – 10., 40., 50. a 64. Herkner Petr

Rozhodčí: Vašíček Jaroslav – Šrámek Zdeněk, Půlpán Ondřej

Delegát FA: Beneš Jaroslav

ŽK: 6:4

Sestava: Pešta – Tausch, Kříž J., Bečica, Lupač – Fencík, Nechvátal (76. Klaus) – Kantor (86. Budíček), Mareš, Ivan (83. Rod) – Herkner