Výlet s výpraskem

Výlet s výpraskem

SK Pernštejn Nedvědice –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

8 : 0 (6 : 0)

V neděli 27. října 2019 v časných ranních hodinách se starší a mladší žáci Slavoje vydali na dlouhou cestu do téměř sto kilometrů vzdálených Nedvědic. Mladí fotbalisté z malého městyse pod hradem Pernštejnem byli jejich posledním soupeřem v rámci I.třídy žáků v podzimní části soutěže. A soupeř to nebyl vůbec jednoduchý. Starší žáci místního SK Pernštejn si v letošním soutěžním ročníku prozatím připsali 7 vítězství a pouze jedinou těsnou porážku a to na hřišti suverénního lídra v Přibyslavi (2:3).

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve 4. minutě šli Kroupou do vedení, když zůstal nepokrytý v pokutovém území Slavoje. Stejný hráč se o necelých deset minut později trefil podruhé a využil tak přečíslení dva na jednoho. Ve 25. minutě hosté zbytečně přišli ve středu hřiště o míč a Horníček zpoza šestnáctky umístěnou střelou k tyči nedal Kousalovi šanci. Starší žáci Slavoje se nedokázali dostat do hry. Domácí je dobře dostupovali a každou chybu dokázali potrestat. Do poločasové přestávky se ještě potřetí dokázal prosadit Kroupa a dvě přesné trefy zaznamenal Farkaš. 

Po změně stran se do branky Slavoje postavil Filip Daněk, neboť Daniel Kousal si stěžoval na bolest ramene, která mu nedovolovala naplno střežit třešťskou svatyni. Filip Daněk společně s obranou Slavoje dlouhou dobu odolával náporu domácích a kapituloval až ve 28. minutě druhé půle, když se po rohovém kopu prosadil hlavou nedvědický Kučera. Mladí fotbalisté hostujícího Slavoje si ani ve druhém poločase nedokázali vypracovat větší brankovou příležitost a po zásluze si připsali třetí porážku v soutěži. Definitivní podobu výsledku dal minutu před koncem domácí Dundáček.

Několik fotografií z tohoto utkání objektivem Gábiny Široké najdete zde.

Branky: 4., 13. a 31. Kroupa Šimon, 38. a 40. Farkaš Lukáš, 25. Horníček Filip, 68. Kučera Matěj, 79. Dundáček Jan 

Rozhodčí: Landsman David

Sestava: Daniel Kousal (41. Filip Daněk) – Martin Cína, Adam Novotný, Jakub Němeček, Martin Zahradník – Filip Daněk, Ondřej Pátek, Lukáš Kříž, Jan Široký, Petr Mikyska – David Šťastný – střídali hokejově: Martin Štěpánek, Michal Vašek, Tomáš Gregor, Jakub Komín a Filip Košťál