Vynucené změny v sestavě body nepřinesly

Vynucené změny v sestavě body nepřinesly

TJ Ježek Rantířov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 2 (2 : 2)

Ve značně kombinované sestavě odjížděla třešťská Benfica ke svému dalšímu soutěžnímu utkání do Rantířova. V sobotu 19. října 2019 totiž trenéru Petrovi scházelo hned několik klíčových hráčů. Chyběl třeba sympatický pupkatý brankář Petr Císař, ale také Jiří Lašan, Jan Doležal a především Pavel Svoboda. Do sestavy se však po jednozápasovém trestu za červenou kartu vrátil Jiří Gutwald. Všeobecně se tak očekávalo, že více prostoru dostanou hráči, kteří poctivě zahřívají lavičku, ale bohužel. Trenér Standa Petr v týdnu před utkáním žhavil dráty a pro utkání se mu podařilo získat do branky navrátilce Jakuba Šebestu, do obrany Tomáše Veselého z Áčka, do útoku Luboše Hartla z dorostu a navíc ještě bývalého vynikající hlavičkáře Martina Kodyse.

A jak vlastně utkání dvou sousedů v tabulce probíhalo? To nám přiblíží offline reportáž kapitána Benficy Pavla Kubaly:

Po krátkém oťukávání soupeře, se naše béčko po pěkné akci dostává do vedení, když Gutwald krásným lobem překonává Vondru v brance domácích. Neuteče ani minuta a domácí srovnávají po rychlé akci Mašterou. Za další tři minuty se opět mění skóre, bohužel ve prospěch domácích. Za Šebestova záda posílá míč Procházka. Hra plyne pomalu dál a ve 22. minutě domácí chybují v zadních řadách. Špatnou malou domů vystihuje Luboš Hartl a v poklidu dopravuje míč do opuštěné branky. Je srovnáno. Ještě v prvním poločase se můžeme opět dostat vedení, ale Vrátil nedokáže usměrnit vzdušnou přihrávku mezi tři tyče. Na druhé straně zase Šebesta likviduje nepříjemnou tečovanou střelu. Do šaten se tedy odchází za stavu 2:2.

Druhá půlka začíná více v klidu. Nikdo nechce udělat chybu. Postupně se objevují šance na obou stranách. Bohužel, ale také bohudík žádná nekončí gólem. Až na jednu. V 81. minutě domácí Maštera doklepává několikrát odražený míč do sítě a Rantířov se díky němu podruhé v zápase dostává do vedení. Zbývá zhruba 10 minut do konce utkání a hráči Slavoje zde rozhodně nechtějí prohrát. Na branku domácích se valí jeden útok za druhým, ale ani jeden z nich není úspěšný a tak chlapi z třešťské Benficy odjíždí z Rantířova bez bodového zisku.

Branky: 11. a 81. Maštera Martin, 14. Procházka Martin – 10. Gutwald Jiří, 22. Hartl Luboš 

Rozhodčí: Novotný František – Vrzal Matěj, Musílek Daniel

ŽK: 3:3

Sestava: Šebesta – Veselý, Svoboda J., Gregor, Novotný J. – Vrátil, Gutwald, Kubala (46. Vondruška), Šmach (61. Vondrák) – Hartl (71 Kodys), Švejda (83. Kříž M.)