Slavojácké derby jasně pro domácí

Slavojácké derby jasně pro domácí

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

5 : 2 (2 : 1)

Naposledy v podzimní části sezóny Krajského přeboru dorostu se mladí fotbalisté Třeště představili na domácím hřišti. V neděli 20. října 2019 od 10:00 hod. zde přivítali svého jmenovce a souseda v průběžné tabulce z Polné.

Dorostenecké derby týmů z jihlavského okresu a zároveň dvou týmů s názvem Slavoj bylo v úvodu vyrovnané. Do první šance se dostali domácí hráči. V 8. minutě Tomáš Fencík vyslal do samostatného úniku Tomáše Roda, ten ale trefil pouze brankáře Polné. Ve 14. minutě se za třešťskou obranu po ztrátě na polovině hřiště dostali hosté a svou první střelou na branku se dostali do vedení. Hostující kapitán si navedl míč na levou nohu a povedenou střelou k tyči nedal Adamovi Pokornému šanci. Po půl hodině hry se do dvou šancí dostal Luboš Hartl. Ta první hlavou po rohovém kopu skončila nad brankou soupeře. Druhá šance byla mnohem větší, hostující brankář podskočil dlouhý balon a Hartl se s obránci v zádech hnal za vyrovnáním. Na konci této akce ale levou nohou netrefil vůbec branku soupeře a skóre bylo stále 0:1. Hráče třešťského Slavoje to naštěstí nemuselo mrzet dlouho. Ve 34. minutě z pokutového kopu vyrovnal Fencík. Penaltu nařídil sudí po přísně posouzené ruce bránícího obránce v leže v pokutovém území. Za další dvě minuty se mohli domácí radovat znovu, Hartl se uvolnil z lajny a povedenou střelou z otočky bohužel trefil pouze břevno hostující branky. Už to vypadalo na nerozhodný poločasový výsledek, ale v 44. minutě se aktivní Hartl přece jen dočkal branky, když hlavou umístil přesný centr Fencíka z přímého volného kopu. První poločas tak skončil 2:1.

Na začátku druhého poločasu pokračovali třešťští dorostenci v aktivitě, podobné té z konce první půle. V 48. minutě se Dominik Šebela protáhl kolem obránců soupeře a vyslal Martina Prášila do šance. Ten svou střelu nasměroval do brankáře, který ji vyrazil k dorážejícímu Rodovi. Rod své zakončení uspěchal a v nadějné příležitosti netrefil branku. Tak jako v prvním poločase nemusela nevyužitá šance domácí hráče příliš mrzet, jelikož za několik minut se dočkali zasloužené branky. V 53. minutě si na roh Vojty Jonáka naběhl Hartl a volejem po zemi nedal polenskému brankáři možnost zasáhnout. Další branky se hráči Třeště dočkali v 60. minutě, kdy si na pravé straně vykombinovali svého soupeře, následně se míč dostal k Rodovi a ten střelou po zemi zvýšil na 4:1. Za další dvě minuty se podobná kombinace povedla domácím znovu, když si na pravé straně s obránci pohráli ŠebelaHartlem a poté míč poslali Fencíkovi do velkého vápna. Ten z ostrého úhlu nasměroval střelu na přední tyč do břevna a od něj k údivu všech skončila za zády bezmocného brankáře. V dalších minutách dostali šanci také mladší hráči společně se staršími žáky, kteří dorostencům vypomáhají během celé podzimní části. Hra se poté vyrovnala a ubylo tak brankových příležitostí. Přesto se ale diváci dočkali ještě jedné branky, bohužel to bylo v domácí síti. Dvě minuty před koncem překvapil Pokorného dlouhým nákopem hostující hráč, který z přímého volného kopu z uctivé vzdálenosti překonal domácí brankářskou oporu.

Komentář Martina Mareše:

„Poslední domácí zápas podzimní části jsme zvládli bez větších problémů. Přestože jsme brzy prohrávali, dokázali hráči zachovat chladnou hlavu a v průběhu utkání přehrávali svého soupeře po všech stránkách. Na začátku druhého poločasu se klukům podařilo vstřelit několik pěkných branek po pohledných kombinacích a po zásluze tak zvítězili nad svým soupeřem. Poslední zápas v tomto roce nás čeká s nepříjemným Ždírcem, jelikož na jejich hřišti to nebude rozhodně nic jednoduchého.“

Branky: 34. (p.k.) a 62. Fencík Tomáš, 45. a 53. Hartl Luboš, 60. Rod Tomáš – 14. Čaloud Tomáš, 89. Suchý Matěj 

Rozhodčí: Žaloudek Patrik

ŽK: 0:2

Sestava: Pokorný – Veverka, Jirák, Doležal, Kubát – Šebela (67. Krafka), Fencík (84. Kříž L.), Jonák , Prášil – Rod (80. Pátek), Hartl (73. Staněk)