Porazili jsme se sami

Porazili jsme se sami

TJ Sokol Mírovka – TJ Slavoj Eurotech Třešť

6 : 1 (3 : 0)

Po dvou výhrách v řadě (3:2 v Černíči a 6:1 doma s juniorkou Havlíčkova Brodu) vyrazil A-tým mužů v sobotu 19. října 2019 k dalšímu soutěžnímu utkání do Mírovky. Fotbalisté z této malé vesnice na kraji Havlíčkova Brodu letos patří k jednomu z největších překvapení soutěže. Po loňských záchranářských bojích letos okupují příčky nejvyšší a na domácí půdě zatím jako jediní neztratili ani bod. 

Že je nečeká nic lehkého, věděli fotbalisté Slavoje už před odjezdem do Mírovky, ale při rozcvičce zjistili, že to bude ještě horší. Na malém hřišti, či spíše drnovité louce, se prostě kombinační fotbal hrát nedá. Což ostatně domácí dobře vědí, a tak se soustředí pouze na dlouhé nákopy a nelítostné a tvrdé hlavičkové souboje. K jednomu takovému došlo už v 6. minutě po dlouhém autu do šestnáctky Slavoje. Po souboji se míč odrazil k volnému Lacinovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Po čtvrthodině hry už to bylo 2:0. To když domácí hráč vystihl rozehrávku Slavoje, posunul míč na nabíhajícího Němce, jenž si poradil i s gólmanem Peštou a pohodlně zvýšil. Hostům se v prvním poločase povedla pěkná akce po půlhodině hry. Krejčí si narazil s Lovětínským a následně druhý jmenovaný vybídl k zakončení Ivana. Ten bohužel v dobré příležitosti minul soupeřovu branku. A tak trestali znovu domácí. Ve 39. minutě jejich hráč vystihl rozehrávku Bečici s Peštou, který pak musel soupeře faulovat. Za to si od hlavního sudího vysloužil žlutou kartu a pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Mach a stanovil poločasový stav na 3:0 pro svůj tým.

Hosté z Třeště utkání nezabalili a v úvodu druhé půle svého soupeře zatlačili. Nejprve v 51. minutě po křížném pasu Kříže zakončoval Herkner hlavou nad branku. O pět minut později se do zakončení dostal Krejčí, ale jeho pokus dokázal gólman Pešák vyrazit na rohový kop. Ten sice Mírovka odvrátila, ale vzápětí byl míč zpátky a opět to skončilo rohovým kopem. Tentokrát Krejčí posadil míč přímo na hlavu Herknera a hosté snížili. Snahu Slavoje o vyrovnání utnuli domácí v 68. minutě, když jejich hráč obral o míč Ivana a rychle jej posunul na nabíhajícího Němce. Ten si i ve druhé vzájemné konfrontaci s Peštou poradil 4:1. Ani to nebylo z pohledu domácích vše. V 74. minutě proklouzla Peštovi mezi prsty nepříliš prudká střela Macha a míč následně doskákal až za brankovou čáru. Definitivní tečku udělal v 88. minutě Valášek, když obral o míč střídajícího stopéra Novotného a uzavřel na konečných 6:1. 

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

 „Věděli jsme, že v Mírovce nás nečeká nic jednoduchého. S ohledem na kvalitu hrací plochy jsem hráče nabádal, aby rozehrávku co nejvíce zjednodušili. Domácí, ale výborně napadali a my jsme celkem lacino ztráceli míče. Porazili jsme se dneska vlastně sami. Svými chybami jsme to domácím hodně zjednodušili.“ 

Branky: 15. a 68. Němec Roman, 39. (p.k.) a 74. Mach Lukáš, 6. Lacina Petr, 88. Valášek Filip – 59. Herkner Petr

Rozhodčí: Terber Ondřej – Voneš Jakub, Jirsa Miloš

ŽK: 1:2

Sestava: Pešta – Tausch, Kříž J., Bečica (80. Novotný M.), Lupač – Krejčí, Budíček (54. Fencík) – Kantor (76. Rod), Lovětínský (57. Klaus), Ivan – Herkner