Ve Světlé se bojovalo až do konce

Ve Světlé se bojovalo až do konce

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (0 : 2)

Do konce podzimní části Krajského přeboru dorostu zbývala před uplynulým víkendem pouhá tři kola. Mladí fotbalisté Slavoje si zatím v letošní sezóně vedou úspěšně a pohybují se v horních patrech průběžné tabulky. Toto postavení chtěli potvrdit i v neděli 13. října 2019, kdy zajížděli na hřiště do Světlé nad Sázavou. Že ze Světlé se body nevozí snadno, potvrzuje i loňské vystoupení na tomto stadiónu. Loni, téměř ve stejném termínu (14. října), tam totiž podlehli 3:2, když v průběhu první půle prohrávali již 3:0 (psali jsme zde). 

Úvod zápasu byl opatrný od obou soupeřů. Hra se odehrávala mezi pokutovými územími domácích a hostujících hráčů a brankáři tak byli téměř bez práce. První větší příležitost zápasu přišla po rohu hráčů Slavoje, kdy se do zakončení dostal Milan Doležal, ale v dobré pozici minul branku. Další střelecký pokus, tentokrát mířící mezi tři tyče, znamenal vedení hostujícího celku. V 17. minutě vyslal Martin Prášil na pravé straně Luboše Hartla do úniku, který se výborně zorientoval před brankou soupeře a přihrál nabíhajícímu Tomáši Rodovi do prázdné branky. Další šance přišli ke konci prvního poločasu. V 34. minutě vykombinovali domácí obranu RodHartlem, poté se dostal míč k Dominiku Šebelovi, který střelou z 20 metrů vyprášil rukavice brankářovi. Ten si jeho umístěnou střelu do horního rohu branky srazil do šibenice a Šebela tak zaznamenal premiérovou branku v dorosteneckém dresu. Vylepšit skóre prvního poločasu mohli třešťští dorostenci ještě jednou a to když Veverka vysunul Roda do samostatného úniku, ten ale bohužel tváří v tvář gólmanovi trefil pouze tyčku a tak se šlo do kabin za stavu 0:2 pro hosty.

Druhý poločas začali aktivněji hráči Světlé a v 52. minutě se mohli radovat z branky. Ta byla přinejmenším dost sporná, jelikož domácí hráč zatáhl míč po pravé straně, odkud přihrával na spoluhráče pod sebe. Ten se dostal ke střele, která byla sražená třešťskou obranou a poté se dostala opět k přihrávajícímu hráči, který stál na brankové čáře v jasném ofsajdovém postavení za všemi hráči včetně Adama Pokorného v brance. Rozhodčí nicméně gól uznal a domácí snížili na rozdíl jediné branky. Navýšit znovu své vedení mohli hráči Slavoje po hodině hry, kdy se do nadějných šancí dostal po úniku nejprve Rod a poté Hartl, který po pasu za obranu běžel sám na brankáře. Svou střelu nasměroval do něj a následnou dorážku do prázdné branky nasměroval v těžké pozici Prášil nad. Poté se šancemi obou soupeřů roztrhl pytel, nejprve vychytal domácího útočníka v úniku po chybné přihrávce Pokorný a v 70. minutě nastřelil Rod podruhé brankovou konstrukci. Zahozené šance začaly mrzet třešťské dorostence v 74. minutě, jelikož domácí vyrovnali na 2:2. Po nedůrazu na pravé straně přišel před branku přízemní centr, který si nešťastně v souboji s útočníkem srazil Štěpán Kubát do vlastní branky. V 80. minutě zachránil hráče Třeště, jak už tomu bylo několikrát v této sezóně Pokorný, když střelu z bezprostřední blízkosti vytáhl na roh. V 88. minutě mohl naopak Rod zvrátit vývoj zápasu ve prospěch hostujícího týmu, ale jako už po několikáté v samostatném úniku trefil vybíhajícího brankáře. Vše směřovalo k remíze, se kterou by se oba týmy nejspíše smířili, vzhledem k vypracovaným šancím ke konci zápasu. Na tabuli se objevila 90. minuta a třešťští dorostenci se dostali do poslední šance v utkání. Z levé strany si na dlouhý míč za obranu naběhl Rod, který přihrávkou pod sebe našel Kurta Krafku, jenž se vrátil po delším zranění a umístěnou střelou na zadní tyč rozhodl o vítězství hráčů Slavoje 3:2.

Komentář Martina Mareše:

„V zápase se Světlou se nám podařilo navázat na předchozí výsledky a poctivé výkony. Do zápasu jsme šli s očekáváním, že to nebude jednoduchý zápas, přestože postavení soupeře v tabulce by mohlo napovídat něčemu jinému. V první půli jsme měli mnohem více šancí, ale vstřelili „pouze“ dvě branky. Po poločase soupeř s námi srovnal krok a vyrovnal, i když jeho první branka byla velmi diskutabilní. Konec zápasu byl otevřený, nakonec jsme měli více štěstí my, když se nám v 90. minutě podařilo vstřelit vítěznou branku. Je dobře, že hráči hráli naplno po celý zápas a po vyrovnání se nespokojili s remízou. Snad podobně přistoupí i ke zbývajícím dvěma zápasům podzimní části.“

Branky: 52. Čálek Tomáš, 74. Mráček Jiří – 17. Rod Tomáš, 34. Šebela Dominik, 90. Krafka Kurt 

Rozhodčí: Janovský Aleš

ŽK: bez karet

Sestava: Pokorný – Veverka, Jirák, Doležal, Kubát – Šebela (78. Daněk), Fencík , Jonák (83. Kříž L.), Prášil (72. Krafka) – Rod (90. Staněk), Hartl