Juniorka odjela s výpraskem

Juniorka odjela s výpraskem

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Slovan Havlíčkův Brod B

6 : 1 (4 : 1)

Po dvou utkáních na hřištích soupeře se A-tým mužů třešťského Slavoje představil opět na domácím hřišti. Tentokrát to bylo mimořádně již v sobotu 12. října 2019. V sobotu proto, aby měl trenér Derganz k dispozici mladíky z dorostu, kteří své soutěžní utkání ve Světlé nad Sázavou hráli až v neděli.

Úvod utkání domácím nevyšel podle jejich představ. Už ve 4. minutě nechali hostujícímu Hornovi příliš času a prostoru. Havlíčkobrodský hráč si míč navedl na střed a zpoza šestnáctky vyslal nechytatelnou střelu do šibenice Pokorného branky 0:1. O pár minut později fotbalisté Slavoje ubránili standardní situaci, odražený míč sebral Lovětínský a poslal na zteč Herknera. Ten dokázal ustát souboj se stopérem i gólmanem hostí a posunul míč před prázdnou branku Tauschovi, který zavelel k obratu. Do vedení mohl poslat domácí z přímého kopu Lovětínský, ale těsně minul. Po dvaceti minutách hry utekla dvojice HerknerKantor, ale druhý jmenovaný v jasné pozici trefil pouze hostujícího brankáře. Na druhé straně si Pokorný poradil se střelou havlíčkobrodského Peřiny. Ve 25. minutě zahrával Lovětínský rohový kop, který hlavou tečoval bránící hráč hostí do vlastní sítě. Do poločasové přestávky se prosadili ještě oba rychlonozí útočníci Slavoje. Na 3:1 zvyšoval po půlhodině hry po přihrávce Kantora Herkner a ve 40. minutě zakončil pěknou kombinační akci přízemní střelou na zadní tyč Kantor.

Druhou půli otevřel pokus Tausche hlavou po stříleném centru Herknera, ale v dobré pozici mířil nad soupeřovu branku. v 58. minutě se za obranu hostí dostal Svoboda, když dostal přesný míč od Lovětínského. Přeloboval vyběhnuvšího gólmana Kandra, ale míč skončil pouze na tyčce hostující branky. O pár minut později Svoboda vyslal po pravém křídle Krejčího, ale jeho střela minula svůj cíl o pár centimetrů. V 79. minutě předvedli domácí krásnou fotbalovou kombinační akci, do které se postupně zapojila čtveřice útočných hráčů Slavoje. Míč putoval po ose KantorKrejčíHerkner a do prázdné branky zakončující mladíček Rod. Vzápětí mohli hosté snížit, ale další dorostenec v kádru Slavoje gólman Pokorný předvedl skvělý zákrok a míč za svá záda nepustil. Definitivní podobu výsledku dal v 83. minutě svou druhou brankou v utkání Kantor, když uklidil do sítě gólmanem vyražený míč po stříleném centru Tausche.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Konečně jsme se dokázali dostat častěji do zakončení, a co víc i do přesného zakončení. Věděli jsme, že havlíčkobrodská juniorka jsou mladí kluci, kteří umí a chtějí hrát kombinační fotbal a to nám vyhovovalo. Za týden v Mírovce to ale bude úplně něco jiného. Malé hřiště a spousta nakopávaných míčů. Musíme se na to připravit.“

Branky: 40. a 83. Kantor Martin, 8. Tausch Michal, 25. Lovětínský Michal, 31. Herkner Petr, 79. Rod Tomáš – 4. Horn Jiří 

Rozhodčí: Bílek Zdeněk – Pavlas Jiří, Beseda Petr

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný – Tausch, Kříž J., Bečica, Lupač – Krejčí (79. Klaus), Budíček – Kantor, Lovětínský, Svoboda P. (68. Rod) – Herkner (82. Hartl)