Poky byl neprůstřelný

Poky byl neprůstřelný

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Hajduk Lipník/SK Valeč

0 : 0 (0 : 0)

Velká, leč nebezpečná neznámá čekala na dorostence třešťského Slavoje v dalším kole Krajského přeboru této věkové kategorie. V sobotu 05.10.2019 totiž do Třeště zavítal lídr průběžné tabulky soutěže, který v dosavadních 7 odehraných duelech inkasoval pouze 6x a svým soupeřům nasázel už 34 branek. Společné mužstvo dvou obcí, nacházejících se jihovýchodně od Třebíče, nastupuje v Krajském přeboru letos poprvé a zrovna tak poprvé se jeho hráči představili na třešťském letišti.

Hosté se snažili potvrdit roli favorita a tak odhodlaně nastoupili na svého soupeře od samotného začátku utkání. Hned v 6. minutě se na hranici velkého vápna dostali ke střele, která byla tečována domácí obranou a skončila na břevně Pokorného branky. Za dalších 10 minut se domácí branková konstrukce otřásla znovu a tentokrát doslova a to když hostující hráč napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. V dalších minutách úvodní půl hodiny zachránil několikrát hráče Slavoje Adam Pokorný, který stál vždy na správném místě a pochytal všechny soupeřovy střely. Poté se konečně připomněli i domácí hráči, když v 31. minutě prošli po pravé straně směrem k soupeřově brance, odkud následně přišel centr do pokutového území, který si našel Tomáš Rod, ale v těsné blízkosti trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. Zbytek poločasu byl vzhledem k nepříznivému a chladnému počasí spíše boj o území, přesto se oba týmy snažily ohrozit branku svého soupeře, ale do větší příležitosti se ani jeden tým nedostal.

Co se oběma dnešním soupeřům nepodařilo ke konci prvního poločasu si vynahradili hned v úvodu toho druhého. V 48. minutě vychytal hostující hráče už poněkolikáté domácí brankář Pokorný, na druhé straně vystřelil z velkého vápna Jonák, ale s jeho střelou si brankář bez problémů poradil. V 65. minutě se kolem několika protihráčů protáhl Fencík, narazil si s Rodem a přihrávkou pod sebe našel na hrotu Hartla, který míč zasáhl na dlouhou nohu a jeho střela tak mířila vedle. V dalších minutách zápasu se hosté pokoušeli vstřelit branku, která by jim přinesla vítězství a udržela je na prvním místě tabulky. To se jim do konce zápasu nepodařilo, jelikož proti byl Pokorný, nebo v jasné příležitosti nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. Utkání tak nakonec skončilo bezbrankovou remízou, přesto se ale jednalo o atraktivní zápas a to díky výkonům všech účastníku zápasu.

Komentář Martina Mareše:

„V dnešním zápase jsme měli velké štěstí, kterému jsme šli ale naproti. Soupeř několikrát trefil brankovou konstrukci, nebo selhal ve vyložených brankových příležitostech. Další šance dokázal spolu s obranou zneškodnit výborně chytající Adam Pokorný, nakonec i my jsme ale také několikrát dokázali ohrozit hostující branku. Přesto je ale pro nás remíza velmi cenná, protože se jednalo o jednoho z nejlepších soupeřů celé soutěže. Věřím, že ve zbývajících utkáních podzimní části přidáme ještě nějaké body a navážeme na předchozí povedené výkony a výsledky.“ 

Branky:

Rozhodčí: Maar Michal

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný – Veverka (86. Kříž L.), Jirák, Doležal, Kubát (88. Staněk) – Šebela (80. Pátek), Fencík , Jonák (78. Daněk), Košťál (63. Prášil) – Rod, Hartl