Mladíci v kádru Slavoje vládli

Mladíci v kádru Slavoje vládli

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – TJ Ježek Rantířov

8 : 5 (3 : 2)

Stejně jako na jejich starší spoluhráče, rovněž na mladší žáky Slavoje čekalo v neděli 6. října 2019 soutěžní utkání proti svým vrstevníkům z Rantířova. V domácím dresu chyběl pro zranění nohy stopér Dominik Štancl, a tak musel trenér Dušan Surán udělat změny v sestavě. Nadějný mladík Matěj Svoboda se postavil na střed zálohy a byl to on, kdo nakonec zásoboval dalšího mladíka hrajícího na hrotu Adama Hinka spoustou přihrávek.

Hned jejich první dobrá kombinace v úvodní minutě skončila brankou v hostující síti, když Adam Hink zakončoval levačkou přesně k tyči. V 17. minutě to byl pro změnu Tobiáš Franta, kdo prostrčil míč na nabíhajícího Adama Hinka, jehož tvrdou střelu si gólman hostí srazil do vlastní sítě. Rantířovští se ale nevzdávali. Ve 29. minutě prošel středem hřiště až do zakončení kapitán hostí Málek a prostřelil Tomáše Gregora.  O pět minut později to byl ten samý hráč, po té co sebral ze vzduchu výkop gólmana Slavoje, prošel přes půlku hřiště, předložil míč před prázdnou branku Rutschovi a bylo srovnáno. Neuběhla ani minuta, když opět Adam Hink využil přihrávku tentokrát od Vojty Sovy a střelou na zadní tyč zařídil poločasové vedení Slavoje 3:2.

Úvod druhé půle byl opět v režii dvojice Svoboda – Hink. Nejprve ve středu hřiště Matěj Svoboda vyhrál souboj o míč, posunul si ho a přesnou přihrávkou za obranu našel svého parťáka Adama Hinka, který nezaváhal. Také u dalších dvou branek v síti hostí byl Matěj Svoboda. Nejprve v 51. minutě zachytil rozehrávku soupeře, obešel protihráče a podél gólmana Sochora navýšil vedení Slavoje. V 60. minutě napřáhl z dálky ke střele, kdo jiný než Matěj Svoboda. Hostující gólman sice dokázal jeho pokus vyrazit, ale přesně k nohám Mykhaila Butkovsi, který po zemi k tyči zaznamenal svou první branku v dresu Slavoje 6:2. Za hosty snížil o tři minuty později po individuální akci svou druhou brankou v utkání Rutsch. V závěrečné desetiminutovce se ještě nejprve dvakrát prosadil Adam Hink. Poprvé dostal přesnou přihrávku před branku od Matěje Svobody a podruhé po individuální akci od postranní čáry. Definitivní tečku za bláznivým druhým poločasem udělali dvěma brankami v poslední minutě hostující  Pokorný a Málek.

Branky: 1., 17. , 35. , 45. , 67. a 68. Hink Adam, 51. Svoboda Matěj, 60. Butkovtsi Mykhailo  – 29. a 70. Málek Tomáš, 34. a 63. Rutsch David, 68. Pokorný Ondřej

Rozhodčí: Krymová Martina

Sestava: Tomáš Gregor – Kateřina Košťálová, Jakub Komín, Lukáš Melichar – Alex Kašpar, Matěj Svoboda, Filip Košťál, David Le – Adam Hink – střídali hokejově: Tobiáš Franta, Mykhailo Butkovsi, Radka Králová a Vojta Kříž