Poprvé doma bez gólu a bez bodu

Poprvé doma bez gólu a bez bodu

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – TJ Ježek Rantířov

0 : 1 (0 : 1)

Tradiční soupeř přijel v neděli 06. října 2019 ráno do Třeště k dalšímu soutěžnímu utkání I. třídy žáků. Od 9:00 hod. nastoupili proti sobě na hřišti v ulici Josefa Hory domácí starší žáci proti svým vrstevníkům z Rantířova.

Úvod utkání byl od obou celků vyrovnaný. Dobře se bránilo a většina útočných akcí končila ještě před šestnáctkou soupeře. Jako první zahrozili hosté, ale střelu rantířovského hráče mířící do sítě dokázal Filip Daněk, který tentokrát dostal v brance Slavoje přednost před Danielem Kousalem, konečky prstů vytlačit na rohový kop. Útočné akce Slavojáků naráželi na neprostupnou obranu soupeře, který se následně rychlými přihrávkami dostával na dostřel domácí branky. Po jedné takové ztrátě a rychlém přenesení hry se míč dostal až před šestnáctku Slavoje, kde jej z první poslal Polanský na bránu. Filip Daněk na míč nedosáhl a hosté tak od 26. minuty vedli. 

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Domácí si sice vytvořili mírný tlak na branku soupeře, ale do žádné větší gólové příležitosti je hosté z Rantířova nepustili. Za zmínku stojí snad jen střela Honzy Širokého, se kterou si ovšem hostující gólman Buček bez problémů poradil. Rantířovští dobrou obranou odolávali náporu Slavoje a následně vyráželi do rychlých brejků. Protože ale ani oni nedokázali ve druhém poločase dostat míč do sítě za Daňkovými zády, skončilo utkání hubeným, leč zaslouženým vítězstvím hostujícího celku.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska jsme neodehráli dobrý zápas, hosté měli dobře organizovanou obranu a prakticky nás nepouštěli k naší hře. My jsme nedokázali dát přesnou průnikovou přihrávku. Místy jsme sice měli územní převahu, ale rantířovští hrozili z brejků. Z celkového pohledu byli asi hosté o tu jednu branku lepší a vítězství si zasloužili.“

Několik momentek z utkání objektivem Gábiny Široké najdete zde.

Branky: 26. Polanský Adam 

Rozhodčí: Krymová Martina

Sestava: Filip Daněk – Martin Cína, Adam Novotný, Jakub Němeček, Martin Štěpánek – Vojtěch Jelínek, Ondřej Pátek, Lukáš Kříž, Jan Široký, Petr Mikyska – David Šťastný – střídali hokejově: Filip Košťál, Michal Vašek, Tomáš Gregor a Jakub Komín