V nastavení urvali bod

V nastavení urvali bod

TJ Sokol Jamné – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

2 : 2 (2 : 1)

Ani v 10.kole Okresního přeboru nečekal na třešťskou Benficu jednoduchý úkol. Podruhé v řadě zajížděli její hráči ke svému utkání na hřiště soupeře a opět to bylo na půdu týmu z popředí průběžné tabulky. Sokol Jamné totiž ze čtvrté pozice dýchá Benfice na záda se ztrátou jediného bodu. V sobotu 5. října 2019 od brzkého rána hustě pršelo, a i když v průběhu dne srážky ustaly, nebe bylo stále zatažené a navíc foukal nepříjemný studený vítr.

Domácí hráči na svého soupeře z Třeště vlétli jako uragán. Dobře bránili a vyráželi do rychlých brejků, které dělali obrané čtveřici Benficy nemalé problémy. Ve 12. minutě jeden takový zastavila hostující obrana jen za cenu faulu. Přímý volný kop však dokázal Císař zlikvidovat. O dvě minuty později otálel stopér Slavoje s rozehrávkou, domácí Mikeš jej o míč obral a střelou na bližší tyč otevřel skóre. Vzápětí mohl stejný hráč přidat po úniku po levém křídle druhou branku, ale tentokrát na Císaře nevyzrál a ten jej s míčem vytlačil až do zámezí. Přesto se nejlepší hráč domácích své druhé trefy dočkal. Přízemní centr prošel celým pokutovým územím hostí až na zadní tyč, kde zůstal osamocený Mikeš a pohodlně zvýšil na rozdíl dvou branek. Po necelé půlhodině hry byl před domácí šestnáctkou faulován Gregor. Míč si postavil mladší s dvojice bratrů Svobodových Jaromír a povedenou střelou snížil. V závěru prvního poločasu ještě dvakrát zahrozili domácí, ale díky Císařovi v brance Benficy už se skóre neměnilo.

Druhý poločas už tak bohatý na šance nebyl. Obloha se ještě více zatáhla a na už tak dost měkký a podmáčený trávník se začaly snášet provazy deště. Šanci vyrovnat promarnil v 55. minutě Gregor, když po pěkné kombinační akci mířil nad branku střeženou Špejtkem. Prakticky vzápětí se v dobré příležitosti ocitli rovněž domácí, ale jejich osamocený hráč na hranici šestnáctky rovněž mířil mimo tři tyče. V 85. minutě měli hosté štěstí, když střela domácího hráče zpoza šestnáctky skončila na tyči Císařovi branky. Už v nastaveném čase se k podobnému pokusu odhodlal i hostující Vrátil, ale gólman Jamného míč dokázal vytlačit na rohový kop. Toho se ujal Švejda a poslal nebezpečný centr do vápna. Tam jej Kříž tečoval hlavou mimo dosah brankáře a na zadní tyči se do něj opřel Lašan. Gólman Špejtek sice dokázal míč skrýt ve své náruči, ale dle rozhodnutí pomezního to již bylo za brankovou čarou. Marné byly protesty domácích hráčů. Rozhodčí svůj názor nezměnili, a branku nakonec chybně připsali Švejdovi. Oba celky z popředí tabulky se tedy o body dělili rovným dílem, čehož využil Rantířov a po domácí výhře nad B-týmem Luk se vklínil mezi ně na čtvrtou příčku. 

Branky: 14. a 25. Mikeš Michal – 29. Svoboda Jaromír, 90. Švejda Ladislav

Rozhodčí: Novotný František – Novák Kamil, Fuks Matyáš

ŽK: 3:2

ČK: 0:1 (70. Gutwald – 49. a 70. ŽK)

Sestava: Císař – Kubala (67. Doležal), Gregor, Svoboda J., Novotný J. – Lašan, Gutwald, Novák, Vrátil – Svoboda P. (33. Švejda), Vondrák (64. Kříž M.)