Závěry poločasů patřily Lubošovi

Závěry poločasů patřily Lubošovi

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SFK Vrchovina

3 : 1 (2 : 1)

Netradičně v neděli odpoledne nastoupili dorostenci Slavoje k dalšímu mistrovskému utkání v Krajském přeboru dorostu. Netradičně proto, aby někteří hráči mohli pomoci A-týmu mužů v sobotním utkání na hřišti Košetic.  29. září 2019 se na třešťském letišti představili dorostenci z Nového Města na Moravě, nastupující už řadu sezón po názvem SFK Vrchovina.

Úvod zápasu patřil převážně domácímu týmu, kdy se několikrát dorostenci Slavoje ocitli v nadějné brankové příležitosti. V 7. minutě unikl Tomáš Fencík po levé straně, kde našel rozběhnutého Tomáše Roda, který vnějším nártem posunul míč na Luboše Hartla. Ten ale v nadějné příležitosti těsně minul soupeřovu branku. Podobná situace následovala v 10. minutě, kdy Rod namísto zakončení volil přihrávku do strany na Honzu Staňka, který v těžké pozici nastřelil vyběhnuvšího brankáře. Po neproměněných šancích hráčů Slavoje se připomněli i hosté z Nového Města a to když z velké vzdálenosti napřáhli ke střele. Ta překvapivě skončila na břevně Pokorného branky a následně nikým nehlídaný dorážející hráč otevřel skóre zápasu. Třešťští dorostenci se poté hnali za vyrovnáním. Svými náběhy dělali hostující obraně velké problémy, chyběla však přesná přihrávka za obranu nebo správně načasovaný náběh. Ve 22. minutě se dorostencům jedna taková akce konečně vydařila, když Fencík převzal na své polovině míč a přesnou přihrávkou za hostující obránce vyslal Roda do samostatného úniku. Ten potvrdil střeleckou formu a zkušeně zakončil kolem brankáře. V 25. minutě mohli jít domácí do vedení, ale z přímého kopu nastřelil tvrdou ranou Fencík tyč a následnou střelu Vojty Jonáka ze střední vzdálenosti vyrazil brankář na rohový kop. Ještě ve větší brankové příležitosti se Jonák objevil v 41. minutě, když si několikrát mezi sebou vyměnil míč RodHartlem, který přihrávkou pod sebe našel na penaltě Jonáka, ten však trefil pouze soupeřova brankáře. Do konce poločasu se hráčům Slavoje přece jen podařilo vstřelil branku. Dominik Šebela vybojoval na polovině hřiště míč a přihrávkou vyslal Hartla do úniku. Ten si šikovně obhodil brankáře a upravil poločasový výsledek na 2:1.

Druhý poločas už byl mnohem vyrovnanější, hosté během něj byli častěji na míči a snažili se o vstřelení branky. Hned ve 48. minutě nechali domácí osamoceného hráče na zadní tyči, ale Pokorný jej včasným výběhem vychytal. V 55. minutě měli hráči Slavoje obrovské štěstí, když po nepovedené malé domů nastřelili hosté tyč. Zbytek druhého poločasu se odehrával spíše na třešťské polovině, kde se hráči Vrchoviny snažili marně dobývat Pokorného branku. Domácí obrana působila pevně, když nepustila svého soupeře do zakončení a pokud se tak stalo, postrádalo přesnost a kvalitu. Uklidnění pro všechny domácí příznivce přinesl svou druhou brankou v zápase Hartl. Přihrávkou za obranu se dostal do samostatného úniku a díky špatnému výběhu brankáře mohl po útěku všem svým pronásledovatelům zvýšit skóre zápasu na konečných 3:1.

V příštím kole čeká dorostence Slavoje velmi těžký soupeř z Lipníka, který v této sezoně zaváhal pouze jedenkrát a své soupeře bez větších problémů přehrává o několik branek. Opět odehrají své utkání na domácí půdě, kde se poperou s tímto atraktivním soupeřem o další body do tabulky, ve které jim momentálně patří 4. příčka.

Komentář Martina Mareše:

„Do dnešního zápasu jsme šli s cílem zvítězit a to se nám podařilo. První poločas jsme odehráli aktivně, když jsme si po pěkných kombinačních akcích vypracovali několik příležitostí, které jsme ale neproměnili. V tom druhém jsme znovu postupně vyklidili hřiště a nechali hrát soupeře, tak jak tomu je většinou v této sezoně. Tentokrát nám to na výhru stačilo, ale v dalších zápasech, kdy nás čekají týmy z vyšších pater tabulky, tomu už tak být nemusí. Přesto je ale potřeba všechny pochválit za bojovnost, jelikož nás příliš není a utkání dohráváme s vypětím všech sil.“

Branky: 22. Rod Tomáš, 45. a 90. Hartl Luboš – 12. Jícha Matěj 

Rozhodčí: Novotný František

ŽK: 2:3

Sestava: Pokorný – Veverka, Jirák, Doležal, Kubát – Šebela (71. Kříž L.), Fencík , Jonák (78. Daněk), Staněk (60. Pátek) – Rod, Hartl