Bod je pro oba ztráta

Bod je pro oba ztráta

Sokol Košetice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 1 (0 : 0)

K dalšímu mistrovskému utkání v I.A třídě skupiny A odjížděl A-tým mužů v sobotu 28. září 2019 na hřiště do Košetic. Fotbalisté z obce nacházející se na pomezí Středočeského kraje a Kraje Vysočina a čítající něco málo přes 700 obyvatel v loňské sezóně po dvou letech neudrželi příslušnost mezi krajskou elitou a sestoupili zpět do I.A třídy. Ke vzájemnému měření sil došlo prozatím pouze mezi rezervními týmy a to v rámci IV. třídy Pelhřimovska, kde nastupují matadoři z třešťského Celticu.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Holuba mohli diváci vidět vyrovnané utkání s minimem brankových příležitostí. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale střeleckých pokusů znamenajících ohrožení soupeřovy branky bylo jako šafránu. Za zmínku stojí situace ze 4. minuty, kdy přetažený rohový kop domácích zakončil hráč Sokola nebezpečnou střelou, se kterou si ale gólman Pešta poradil. Zhruba po čtvrthodině hry kopal Lovětínský přímý volný kop, ale k ohrožení branky domácích nedošlo. Naopak fotbalisté Sokola vyrazili do rychlého protiútoku, ale ani oni nebyli úspěšní. Ještě jednou se ke standardní situaci postavil Lovětínský, ale ani jeho pokus zhruba deset minut před poločasovou přestávkou nedokázal nikdo tečovat, a tak jej Jíša v brance domácích pohodlně skryl ve své náruči.

Druhý poločas otevřela zbytečná ztráta útočících hráčů Slavoje na polovině soupeře. Následoval dlouhý a naprosto přesný pas za obranu hostů, kam si seběhl Štyx a prvním dotekem přeloboval gólmana Peštu 1:0. Běžela teprve pátá minuta druhé půle, a tak měli fotbalisté Slavoje ještě dostatek času vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. To nechtěli domácí připustit a v 60. minutě mohli přidat pojistku. Po standardní situaci Sokola skončil míč nejprve na tyčce a dorážku domácího Suka vytlačil Lupač na břevno.  O pár minut později se za obranou Sokola, po přesném pasu Kříže, ocitl Herkner, ale domácí brankář byl rychle venku z branky a Herknera zastavil. Následnou standardní situaci zahrál Krejčí pouze do čtyřčlenné zdi. V 78. minutě poslal od půlící čáry po levém křídle na zteč Lovětínský Lupače, ten seběhl do šestnáctky domácích, ale míč zasáhl až ve skluzu a jeho centr na dlouhou nohu tak skončil na přední tyči za zády překvapeného Jíšy 1:1. V závěrečné desetiminutovce měli hosté možnost výsledek otočit, ale neuspěli Kantor, Novotný ani Herkner.

Pro ty z Vás, kdo si chce na průběh utkání podívat, Vám díky aktivitě domácích nabízíme celý průběh zde. Branka domácích Košetic je na videu v čase 51:20 a Lupačovo vyrovnání pak v čase 1:19:25.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„K tomuto utkání jsme odjížděli s jasným cílem uspět a odčinit tak týden starou domácí porážku. Bohužel se pořád trápíme v koncovce a po individuální chybě relativně snadno inkasujeme. Vzhledem k průběhu utkání je asi remíza spravedlivá, ale pro oba týmy je to vlastně ztráta.“

Branky: 50. Štyx Jiří – 78. Lupač Lukáš 

Rozhodčí: Holub Miroslav – Nenadál Pavel, Masopust Václav

Delegát FA: Vrzáček Miroslav

ŽK: 2:1

Sestava: Pešta – Tausch, Novotný M. (85. Bečica), Kříž J., Lupač – Fencík (46. Budíček), Krejčí – Kantor, Lovětínský (80. Klaus), Ivan (74. Rod) – Herkner