Když nezakončíš, gól nedáš

Když nezakončíš, gól nedáš

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kostelec

0 : 1 (0 : 0)

Ověnčeni jasnou výhrou v Leštině a trochu nešťastnou prohrou na hřišti lídra v Kamenici nad Lipou se v neděli 22. září 2019 představil A-tým mužů domácímu publiku v derby ze sousedním Kostelcem. Fanoušků obou celků se v areálu Slavoje v ulici Josefa Hory sešlo více než dvě stovky, ale spokojená odcházela pouze hrstka z nich.

Oba týmy toho početné divácké veřejnosti příliš nepředvedli. Od úvodního hvizdu to bylo více o chybách, než o pohledných akcích. Tu první „vyrobil“ už ve 2. minutě Budíček, když se nechal Votavou obrat o míč. Votava okamžitě vyslal do brejku Zadražila, ale toho vychytal pohotový Kousal. V další dobré pozici se o chvíli později ocitl Číhal, ale nezakončil, ani nepřihrál. Teprve poté se dostali ke slovu domácí. V obrovské příležitosti se ocitl Ivan, před kterým zívala prázdná branka, ale míč uklidil mimo tři tyče. Hráči Slavoje sice drželi častěji míč na svých kopačkách, ale Žatečkovu branku příliš neohrozili.

I po změně stran to byli hráči Slavoje, kdo diktoval tempo hry, ale do zakončení se dostávali sporadicky a když, tak bylo nepřesné. Mezi tři tyče se nevešla hlavička Novotného po rohovém kopu, ani pokus Lupače. Po hodině hry trenér Derganz, ve snaze posílit ofenzívu, vystřídal hned trojici hráčů, ale větší tlak do branky soupeře to nepřineslo. V 75. minutě se hosté, snad poprvé ve druhé půli, dostali na dostřel Kousalovy svatyně a byla z toho jediná branka utkání. Odražený míč trefil z první do sítě Doležal. A protože ve zbývající čtvrthodince už se žádný z hráčů do zakončení nedostal, skončilo utkání hubeným vítězstvím hostujícího celku.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska jsme měli jednoznačně zvítězit, ale to bychom museli daleko více bojovat. Soupeř příliš fotbalové krásy nepředvedl, ale bojoval. My jsme nepředvedli nic a tak si body nezasloužíme. Chyběl důraz, odhodlání a bohužel u některých i trochu toho fotbalového umu. Pokud se nezlepší přístup k tréninkům a přesnost přihrávek, pak asi budeme bojovat pouze o přežití“

Branky: 75. Doležal Daniel 

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Kůrka Jaroslav, Nechvátal Tomáš

ŽK: 1:2

Sestava: Kousal – Tausch, Novotný M., Kříž J., Lupač – Budíček (69. Hartl), Krejčí – Herkner (63. Rod), Kantor, Ivan – Mareš (66. Svoboda P.)