Z Kamenice vezou první body

Z Kamenice vezou první body

TJ Slovan Kamenice nad Lipou –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

2 : 4 (0 : 2)

V sobotu 21. září 2019 hodinu po poledni se na fotbalovém hřišti v Kamenici nad Lipou představili rovněž mladší žáci Slavoje. Poté, co předchozí dva soutěžní duely prohráli o jedinou branku, přijeli do Kamenice s jediným cílem – poprvé v sezóně zvítězit a připsat si do průběžné tabulky první body.

V úvodu prvního poločasu se hra přelévala ze strany na stranu a přihlížející fanoušci obou celků viděli řadu zajímavých příležitostí. Na hřišti ale kralovali oba gólmani a žádný míč za svá záda nepustili. Ve 24. minutě předvedli hosté pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl Matěj Svoboda, který si z levé strany seběhl více na střed a střelou na zadní tyč poslal Slavoj do vedení. Na další branku se čekalo až do závěrečné minuty první půle. Dominik Štancl vyvezl míč z obrany až na polovinu soupeře a posunul jej napravo na nabíhajícího Matěje Svobodu. Svobi poslal nebezpečný centr před branku soupeře, kde se míč chvíli odrážel z nohy na nohu, až je nováček v dresu Slavoje David Le uklidil do sítě 0:2. 

Dvoubrankové vedení žáčkům Slavoje vydrželo pouhých deset minut druhé půle. Ve 43. minutě předvedl individuální akci Kutílek. Prošel od půlící čáry až před branku Slavoje a zakončil přesně 1:2. O sedm minut později si na dobře kopnutý rohový kop domácích naskočil Morávek a hlavou vyrovnal skóre utkání. Slavojáci si ale první body nechtěli nechat utéct a v závěrečné desetiminutovce dvěma brankami rozhodli o své první letošní výhře v soutěži. Nejprve v 60. minutě vybojoval míč aktivní Filip Košťál a střelou zdálky přehodil Zadáka v brance Kamenice. Definitivní tečku za utkáním udělal v 66. minutě Adam Hink. Ve středu hřiště si narazil míč s Mikhailem Butkovci a pod vybíhajícím gólmanem rozvlnil domácí síť počtvrté.

Branky: 43. Kutílek Filip, 50. Morávek Jan – 24. Svoboda Matěj, 35. Le David, 60. Košťál Filip, 66. Hink Adam 

Rozhodčí: Dvořák Jan

Sestava: Tomáš Gregor (36. Dominik Štancl) – Kateřina Košťálová,Dominik Štancl(36. Tomáš Gregor), Lukáš Melichar – Alex Kašpar,Adam Hink, Tobiáš Franta, Vojtěch Sova – Matěj Svoboda – střídali hokejově: Mikhailo Butkovci, Filip Košťál, Vojta Kříž a David Le