V Puklicích pukli

V Puklicích pukli

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

2 : 1 (2 : 0)

Dohrávka odloženého utkání 3. kola Okresního přeboru čekala třešťskou Benficu ve středu 18. září 2019. Od 17:00 se její hráči představili na „hřišti“ v Puklicích. Ty uvozovky tam jsou záměrně, protože to, že to není neobdělávaná pastvina (ještě k tomu do kopce), zjistili hráči až podle toho, že na dolním a horním konci byly železné branky a na rohách špatně viditelných lajn ohnuté praporky.

Úvodní dvacetiminutovka odloženého utkání byla pro oko diváka hodně zajímavá. Hosté z Třeště sice drželi častěji míč na svých kopačkách, ale kombinace po zemi se jim, díky nerovnému terénu, nedařila. Branku domácích ohrožovali převážně ze standardních situací, ale překonat Kabelku v brance Sokola se jim nedařilo. Pukličtí naopak, vědomi si „kvality“ svého hřiště, nic nevymýšleli a kopali dlouhé míče na své útočné hroty. Po jednom takovém nákopu ve 14. minutě nastřelil nejlepší hráč domácích Skotar tyčku Pokorného branky. Stejný hráč se v průběhu první půle dostal do zakončení ještě třikrát, ale neúspěšně. Fotbalisté Benficy nejenom, že hráli první pětačtyřicetiminutovku do kopce, ale zárověň proti sluníčku, která klesalo níž a níž. Ve 44. minutě zahrávali domácí rohový kop. Míč následně v pokutovém území nedokázala obrana Slavoje odvrátit, a tak jej Souček uklidil za Pokorného záda. Jen o minutu později, po přímém volném kopu domácích z půlky hřiště, gólman Slavoje ztratil míč ve sluneční záři a pro dobíhajícího Špendlíčka nebyl problém dostat jej do sítě.

Do druhého poločasu tak Benfica nastupovala, pro ni v nezvyklé roli. Musela dotahovat dvougólové manko. I s přispěním toho, že hosté hráli druhý poločas z kopce, valil se na domácí branku jeden útok za druhým. V 56. minutě hodil dlouhý aut za obranu Sokola Tausch, Pavel Svoboda si seběhl a prvním dotekem přeloboval Kabelku 2:1. Od té chvíle se domácí začali strachovat o výsledek, tahali čas, bránili se zuby – nehty. Jejich dlouhé odkopy mířily kamsi do polí a na útočnou snahu naprosto rezignovali. Pokorný v brance Slavoje se tak celou druhou půli nudil. Naopak Benfica se tlačila za vyrovnáním. V nadějné pozici mířili mimo Tausch i Šmach. Dobře postaveného Kabelku v brance Puklic zase trefili Pavel Svoboda či Lupač. A když prvně jmenovaný nedokázal v 87. minutě tváří v tvář překonat puklického gólman, připsala si Benfica v této sezóně první bodovou ztrátu. Vrátit na vítěznou notu se její hráči pokusí hned v sobotu, kdy na domácí půdě přivítají rezervu Luk nad Jihlavou.

Branky: 44. Souček Jan, 45. Špendlíček Milan – 56. Svoboda Pavel 

Rozhodčí: Šíma Nikola – Pfeifer Michal, Soukupová Věra

ŽK: 2:3

Sestava: Pokorný – Tausch, Svoboda J., Doležal, Lašan – Šmach (77. Kříž M.), Vrátil, Gutwald, Lupač – Svoboda P., Kubala (57. Švejda)