Ani bez opor ostudu neudělali

Ani bez opor ostudu neudělali

TJ Velký Beranov 1975 – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 1 (3 : 0)

K dalšímu mistrovskému utkání v Krajském přeboru dorostu odjížděli v sobotu 7. září 2019 třešťští dorostenci notně oslabeni. Chyběla jim hned čtveřice hráčů základní jedenáctky, a tak více prostoru dostali mladíci ze starších žáků. 

Od zahájení hry hlavním rozhodčím Terberem bylo vidět, že hráči Velkého Beranova jsou technicky vyspělejší a klidnější na míči. Na první šanci diváci nemuseli čekat moc dlouho. To když  domácí Švoma prostrčil mezi stopery míč na spoluhráče Zemana, kterému nevyšel první dotek na velmi mokrém povrchu, hostující gólman Pokorný mu včasným vyběhnutím sebral míč z kopaček. Poté se hráči Slavoje snažili hrát kombinační fotbal, kterým si vypracovali několik nadějných šancí, ale chybělo jim kvalitnější dotažení do konce. Po nepřesném odkopu brankáře Pokorného se hráči Beranova dostali do šance, kterou bez problému proměnil aktivní Zeman 1:0. Zanedlouho chybovala obrana Slavoje podruhé v rozehrávce konkrétně Doležal, který jako poslední hráč ztratil míč a na Pokorného se opět řítil osamocený Zeman. Ten dokázal využít další šance 2:0. Po druhém obdrženém gólu začali hráči Slavoje hrát jednodušší fotbal, který na hráče z Beranova platil. Tomáš Fencík poslal míč do lajny na mladičkého Novotného,který si jej prvním dotekem připravil a druhým předal Prášilovi, který obešel obránce a zakončil, ale ke smůle hostujících hráčů byl brankář Beranova připraven. Další gólovou příležitost si hráči Beranova vypracovali kolem 35 minuty, kdy Fukal prostrčil míč mezi stopery na Zemana, který si poradil a dokončil hattrick. Za tohoto stavu se k nelibosti hostí odcházelo do kabin.

Do druhého poločasu hráči Slavoje vstoupili aktivněji, dostávali se do větších šancí a měli častěji míč na kopačkách. Po asi půl hodině hry se po krásné kombinaci mezi Fencíkem a Jonákem dostal do šance prvně jmenovaný Fencík, ten napřáhl za hranicí šestnáctky a vyslal nechytatelnou střelu na branku Procházky, který se za míčem jenom ohlédl, 3:1. Poté se hra přelévala ze strany na stranu. Ke konci druhého poločasu měli míč na kopačkách spíše domácí, kteří přidali ještě dva góly, ale podle nové úpravy pravidel měl platit pouze jeden. Za zmínku stojí ještě akce, do které se dostal mladičký Cína, který vystřídal v 56. minutě Prášila. Prvně jmenovaný dostal průnikovou přihrávku od Fencíka mezi obránce a stopera, bohužel jeho střela minula o pár milimetrů branku Procházky.

Do dnešního mistrovského utkání zasáhla hned čtveřice starších žáků: Staněk, Cína, Novotný a Kříž Lukáš. I když hráli proti o 3 roky starším hráčům, nepočínali si vůbec špatně. V několika momentech s nimi měli starší protihráči problémy, zvláště s mladým štírkem Cínou, který se domácí obrany vůbec nebál.

Branky: 19., 23. a 26. Zeman Matěj, 68. Sekan Jakub, 87. Prokeš Patrik – 62. Fencík Tomáš

Rozhodčí: Terber Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Pokorný – Kubát, Novotný A., Doležal, Veverka – Staněk, Kříž L., Fencík, Šebela – Jonák, Prášil (56. Cína)