Dva rozdílné poločasy

Dva rozdílné poločasy

SK Přibyslav –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

5 : 4 (5 : 1)

V neděli 8. září 2019 v brzkých ranních hodinách se mladší a starší žáci Slavoje vydali na dlouhou cestu k prvnímu letošnímu soutěžnímu utkání I. třídy Kraje Vysočina na hřiště soupeře, konkrétně do města Pribináčků tedy do Přibyslavi. Jako první vyběhli na hřiště už v 9:00 hodin mladší Slavojáci a proti svým vrstevníkům z místního SK je nečekalo nic jednoduchého.

V úvodu utkání si dvě dobré příležitosti vytvořili hráči hostujícího týmu, ale jejich zakončení bylo dosti nepřesné. V 11. minutě proto trestali domácí. Tečovaný centr z pravého křídla usměrnil za záda Tomáše Gregora přibyslavský Křesťan. Vyrovnat se Slavojákům podařilo v 17. minutě. Matěj Svoboda přetlačil v souboji o míč domácího stopéra a téměř od půlící čáry mířil sám na branku Přibyslavi. Gólman Šrámek sice vyrazil proti němu, ale Matěj Svoboda jej dokázal obstřelit přesně k tyči. Nerozhodný stav vydržel pouhých osm minut. Nejprve ve 25. minutě dokázal Tomáš Gregor vyrazit rohový kop domácích, ale na dorážku Beneše už nedosáhl. O dvě minuty později se střelou z dálky prosadil Vopršal. Kapitán domácích za další dvě minuty přidal svou druhou branku, když proměnil pokutový kop nařízený za faul na svého spoluhráče. Tečku za první půlí udělal přesnou střelou k tyči přibyslavský Svoboda.

Do druhého poločasu nastoupili úplně jiné týmy. Domácí byli uspokojení poločasovým čtyřbrankovým náskokem a polevili. Naopak hosté se nechtěli s takovou porážkou smířit a bojovali. Ve 44. minutě vysunul po levém křídle Lukáš Melichar Matěje Svobodu, ten si píchl kolem obránce, přesprintoval jej a následně přeloboval i vyběhnuvšího gólmana Přibyslavi. Uběhla pouhá jediná minuta, když brankář Tomáš Gregor našel na půlící čáře volného Matěje Svobodu. Ten si narazil míč s Filipem Košťálem a našel vpravo v dobrém náběhu Adama Hynka. Adam si míč posunul a přízemní střelou snížil na rozdíl dvou branek. Hosté byli rázem na koni a tlačili se stále více před branku soupeře. Bohužel čas se rychle krátil. Dvě minuty před koncem zahrával Matěj Svoboda rohový kop. Našel na půlící čáře vyběhnutého Tomáše Gregora, který tvrdou přízemní střelou propálil vše co mu stálo v cestě a vstřelil kontaktní gól. Na vyrovnání už nezbyl čas a tak si mladí Slavojáci z města Pribináčků odvezli těsnou prohru 5:4.

Branky: 11. Křesťan Vojtěch, 25. Beneš Jan, 27. a 29. (p.k.) Vopršal Matyáš, 31. Svoboda Lukáš – 17. a 44. Svoboda Matěj, 45. Hink Adam, 68. Gregor Tomáš

Rozhodčí: Janovský Aleš

Sestava: Tomáš Gregor – Kateřina Košťálová, Dominik Štancl, Lukáš Melichar – Filip Košťál, Jakub Komín, Tobiáš  Franta – Adam Hink, Matěj Svoboda – střídali hokejově: Alex Kašpar, Vojtěch Sova, Patrik Lysý, Radka Králová, Kryštof Trnka a Mikhailo Butkovci