Jarní prohra odčiněna

Jarní prohra odčiněna

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Chotěboř

4 : 2 (3 : 2)

Poslední prázdninovou sobotu 31. srpna 2019 přivítali dorostenci Slavoje v rámci 3. kola KP na domácím hřišti své vrstevníky s Chotěboře. Při posledním setkání obou celků (na jaře tohoto roku) utrpěla Třešť na své půdě porážku 0:4 (psali jsme zde) a měla tak svému soupeři co vracet.

Hned na začátku utkání a to ve 2. minutě zmrazila všechny domácí příznivce střela z velkého vápna, když se hostující útočník trefil přesně do šibenice. Střela to nebyla nikterak silná, ale o to přesnější a hosté se ujali bleskového vedení. Hráčům Slavoje se ale podařilo odpovědět velmi rychle, když v 6. minutě na levé straně převzal míč Tomáš Rod a přihrávkou mezi obránci našel nabíhajícího Martina Prášila, který obešel brankáře a skóroval do prázdné branky. Po vyrovnání třešťští dorostenci pokračovali v náporu a postupně zvyšovali tlak na hostující branku. V 10. minutě utekl znovu z levé strany Rod, následovala přihrávka pod sebe, kde byl zablokován Kurt Krafka a následná dorážka Martina Veverky z velkého vápna skončila těsně vedle branky. Domácí to ale příliš mrzet nemuselo, neboť ve 13. minutě obdržel přesný pas Rod, který běžel sám na branku a zakončil zkušeně pod vybíhajícího brankáře. To ale nebylo od aktivně hrajícího Roda vše, protože v 19. minutě se na středu hřiště vymotal Tomáš Fencík z obklíčení protihráčů, následně uličkou našel Tomáše Roda v útoku a ten svou druhou brankou zvyšoval na 3:1 pro Slavoj. Hosté z Chotěboře ale nechtěli zůstat v brankových hodech pozadu, když hned za tři minuty snížili na rozdíl jedné branky po akci ze strany a následném centru mezi domácí stopery, kam si naběhl útočník hostí, který už si pak věděl rady. Veškeré důležité akce a momenty se tak staly v úvodních pětadvaceti minutách. Zbytek prvního poločasu se oba týmy snažily hrát kombinační fotbal, ale bez větších šancí nebo zajímavých momentů.

Začátek druhého poločasu oplatili hráči Slavoje svému soupeři vstup do hry, když se po rohovém kopu dostal k odraženému míči stoper Milan Doležal a nekompromisně zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Po hodině hry se do dvou nadějných šancí dostal domácí Rod, když jej k oběma vybídl přesnými přihrávkami Vojta Jonák. Zahrozili ale i čím dál více nebezpeční hosté, když v 70. minutě dvakrát napřáhli ke střelám z dálky, ale Adam Pokorný byl pokaždé připraven. Během druhého poločasu docházely třešťským dorostencům postupně síly a vzhledem k nízkému počtu hráčů na střídání museli zbytek zápasu v horkém počasí dobojovat. Toho se snažili využít hráči Chotěboře, kteří s blížícím se koncem zápasu měli míč více na svých kopačkách a snažili se dobývat třešťskou branku. Nutno podotknout, že hráči Chotěboře se jako jedni z mála v soutěži KP dorostu snažili hrát kombinační fotbal a nenakopávat dlouhé míče dopředu. Díky tomu si dokázali vytvořit herní převahu a hráči Slavoje museli do konce zápasu bránit a čekat na chyby soupeře. Ty nakonec přišly, ale bohužel domácí útočníci Luboš Hartl a Tomáš Rod nedokázali využít občasných okýnek v hostující obraně a utkání tak nakonec skončilo vítězstvím 4:2 pro Třešť. Díky vítězství dorostenci figurují v tabulce na 3. příčce a vstup do soutěže se jim tak podařil. Sezona bude ale ještě velmi dlouhá a náročná.

Komentář trenéra Martina Mareše:

„V dnešním utkání se nám podařila odčinit jarní prohra s Chotěboři, což byl náš nejméně povedený zápas. Jde o kvalitního soupeře, který se snaží hrát kombinační fotbal. Nám se střelecky a herně dařilo především v prvním poločase. V tom druhém byli hosté lepší, ale nedokázali si vytvořit vyložené šance díky naší dobře fungující obraně. Postupem času nám docházely síly, jelikož jsme měli pouze dva hráče na střídání a v následujícím zápase budeme mít absencí ještě více. Bohužel s tím nic nenaděláme, budeme muset bojovat a doufat v pomoc starších žáků. Podařil se nám vstup do soutěže oproti jaru, ale těžké zápasy nás teprve čekají.“

Branky: 6. Prášil Martin, 13. a 19. Rod Tomáš, 46. Doležal Milan – 2. Marek Jakub, 22. Hanuliak Ondřej

Rozhodčí: Petrlík Ladislav

ŽK: 1:0

Sestava: Pokorný – Veverka, Jirák, Doležal, Kubát – Prášil (80. Němeček), Jonák, Fencík, Krafka (46. Staněk) – Rod, Hartl