Celtik opět naděloval

Celtik opět naděloval

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Tatran Červená Řečice B

7 : 1 (3 : 0)

Po dlouhé době zavítal v neděli 01. září 2019 v rámci IV. třídy Pelhřimovska do Třeště na utkání s Celtikem tým Červené Řečice a opět svým výkonem neoslnil, ba naopak. Hráči posbíraní z okolních vesnic se sice snažili, ale souhra viditelně vázla a s narůstajícím skóre upadalo i nasazení.

Skóre poklidně hraného utkání, které opět s přehledem řídil zkušený rozhodčí Milan Burza, otevřel z penalty Zdeněk Vašek-Doktor po faulu na nestárnoucího Zbyňka Růžičku-Růžu, který utekl všem a zastavila ho až kosa hostujícího obránce. Zbyňa měl velký podíl i na druhé brance, když nezištně nahrál volnému Honzovi Janákovi-Bomberovi, který se ve velkém vápně asi z deseti metrů nemýlil. V poslední minutě první půle se dostal ve vápně k míči Pavel Kubala-Pavka a tvrdou ranou propálil gólmana soupeře potřetí.

Hned po přestávce si naběhl do samostatného úniku na branku Doktor a zvýšil na 4:0. Ani Bomber neztratil hlad po gólech a dvěma zásahy krátce po sobě dovršil hattrick…což s sebou nese jisté povinnosti, jak to ve slušných mančaftech bývá. Říká se, že sedmička je šťastné číslo, ale hostům moc radosti nepřinesla, protože znamenala sedmou branku v jejich síti. Postaral se o ni povedenou střelou z trestného kopu Lubomír Veselý-Vesy. Jedinou kosmetickou úpravu výsledku zařídil proměněnou penaltou hostující Zdeněk Kubíček.

Tentokrát stačil Celtiku k jasnému vítězství ještě úspornější výkon než minulý týden v Jiřicích. Nesourodí hosté s narůstajícím skóre ztratili i poslední střípky snahy a jenom trpně přihlíželi, jak se domácí tým blíží k vytoužené desítce, kterou ovšem nedovršil, přestože si to skalní diváci přáli. A tak mají o důvod víc přijít i příště a kdo ví, co jim borci z Celtiku nabídnou… 

Branky: 27. 51. a 56. Janák Jan, 11. (p.k.) a 57. Vašek Zdeněk, 45. Kubala Pavel, 54. Veselý Lubomír – 73. Kubíček Zdeněk (p.k.)

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: 1:2

Sestava: Jindřich Jindřich – Lubomír Veselý, Miroslav Maryška, Lukáš Rod, Stanislav Barušek (K) – Zbyněk Růžička, Martin Kubů, František Svoboda, Tomáš Pěnička – Zdeněk Vašek, Roman Bartušek – hokejově střídali: Adam Pešta, Jan Janák, Pavel Kubala a Jiří Gregor